Customize

Strona Internetowa

Discussion in 'Anonimowi w Polsce' started by Suakov, Aug 29, 2011.

1. Anonymous Member

Temat "Maski". Jeśli nie ma na pierwszej stronie, to na drugiej już na pewno będzie.
  2. Anonymous Member

Temat "Maski". Jeśli nie ma na pierwszej stronie, to na drugiej już na pewno będzie.
  3. Anonymous Member

4. Anonymous Member

drogie te włosy. Lepiej poszukac peruki i kapelusza osobno (takie badziewiaste moga byc w wszystko po 4 zł)
  5. WjakWendeta Member

mi się podoba taka z allegro za 53zł maska
  6. Peacemaker799 Member

Ja już posiadam maskę, kupiłem ją za 47 złoty. Powiem Wam, że nic specjalnego. Maska jak maska. Ale wygląd - sprawdza się. Akurat przyda się na Paper Storm ;).
  7. Anonymous Member

kiedy dokładnie ma być Paper Storm ?
  8. Peacemaker799 Member

15 - 17 Października ( Weekend ).
  9. Anonymous Member

Uh to mi powinna dojść maska. Są jacyś chętni z okolic krk ? bo można by się było zjednoczyć w większą grupkę.
  10. Sic! Member

A powiedzcie mi, czy temat 'strona internetowa' jest od pisania o maskach, operacji PS i innych pierdołach? I dont think so...
  11. Peacemaker799 Member

Nie jest, lecz - jeśli pyta, to raczę odpowiedzieć.
  12. cyddyn Member

to ja uraczę cię odesłaniem do tematów w których takowa dyskusja się odbywa.
  13. Anonymous Member

To sa konkrety :

http://www.anon.ssl2.pl/
  14. Sic! Member

Żeś się obudził...

AnonymousPL , w zależności jak będzie wyglądać wasza strona podejmiemy decyzję o ewentualnym połączeniu stron bądź zaprzestaniu wspierania jednej z nich.
  15. Anonymous Member

Adres strony mojej i mugiwary to www.anonimowipolska.pl

Wygląda jak wygląda, bo mugiwara ostatnio tam nie zaglądał, a ja nie znam się na tworzeniu stron. Dlatego proszę, aby ci, którzy potrafią tworzyć strony, pochwalili się w tym temacie :)
  16. cyddyn Member

3/4 tego co ja myślałem jak to ma wyglądać. szkoda że mniej czytelna niż anon.ss2l.pl
    edit:
    no i wolniej chodzi ale to pewnie przez zastosowanie CMSa
  17. Anonymous Member

Chwalić się kto się zna na tworzeniu stron! Potrzebuję ludzi do pomocy.
  18. Anonimowy Member

Zgłaszam się. Co dokładnie jest do zrobienia?

Nie wiem czy na tak niewielką stronę potrzebny jest CMS. Ładuje się ona dłużej, bo używa bazy danych.
    Jeśli treść na stronie ma się często zmieniać w dynamiczny sposób można zrobić swojego CMSa specjalnie pod tą stronę.
  19. Anonymous Member

Poza informacjami dla nowych anonów zamierzam też zamieszczać tam ciekawostki (Chanology Manga), filmy, oraz informacje na temat akcji przez nas planowanych/wykonanych.

Cóż, najważniejsze jest dopieszczenie strony pod względem programistycznym. Nie znam się na tym ani trochę i przerażają mnie napisy typu "plugins" czy "themes". Teksty będę redagował sam, potrzebuję natomiast kogoś, kto będzie potrafił popracować nad kodem strony, aby:

-filmy z youtube wyświetlały się bezpośrednio na stronie

-tło było jakieś jaśniejsze

-kolor tekstu czarny

-tekst był mniej wyśrodkowany, aby nie rozłaził się po całej stronie

-po prawej stronie znajdowała się belka z linkami do poszczególnych kategorii (jak na razie każdy temat jest kategorią, dodatkowo wyświetlaną u góry strony, co wygląda brzydko. Poza tym w jednej linijce mieści się z 4-5 tematów, więc jak będzie ich więcej, to na górze strony będzie [jeśli nic nie zmienimy] kilka linijek tematów. Wyobraź sobie, jak to będzie brzydko wyglądać, a w dodatku będzie niewygodne).

-było 6 kategorii: "O Anonymous", "Planowane operacje", "Newsy", "Artykuły", "Ciekawostki", "Przydatne linki"

-po kliknięciu w kategorię w pozostałej części strony (czyli tej poza belką), wyświetlała się lista tematów do danej kategorii przypisanych, a dopiero kliknięcie w temat zaowocowałoby wyświetlenie w tym miejscu zawartości tematu

Dasz sobie radę z tym?
  20. Sic! Member

CMS to rozwiązanie uniwersalne, no chyba że...byś się chciał opierać o jeden szablon www,a wiedz że i takie strony już się widywało...

AnonymousPL, wszystko da się zrobić, wszystko jest możliwe.
    Filmy z yt dodaje się jako <embed> (osadzenie pliku) po czym sam się pokazuje na stronie o ile owa jest tak skonfigurowana (w miarę możliwości serwera).
    Tło lepiej jak by zostało czarne - odzwierciedla kolor w jakim działamy itp.
    Drzewo menu z prawej to kwestia kilku linijek kodu a wywalenie tej górnej - kliku usunięcia.
    Dodałbym jakiś a'la szyld na górze co by było wiadomo gdzie się weszło oraz...zmieniłbym ikonę strony.
  21. Anonymous Member

Kolor tła może i odzwierciedla nasz kolor, ale biały tekst na czarnym tle brzydko wygląda i męczą się oczy.
  22. Anonymous Member

Dlaczego teksty masz redagować sam, to my jesteśmy anonimowymi, my wszyscy. Zauważ że zanim tekst poszedł na wru (wirtualne rozszerzenie ulotki) był on wklejony na forum po to aby użytkownicy mogli dodać coś od siebie albo dać ewentualne, wskazówki czy uwagi. Teksty redagujmy razem bo to ma być nasza strona !
  23. Zaktualizowałem WRU teraz w miejcu na linki zamiast do pingera jest link do anonimowipolska.pl która z resztą nie za bardzo mi się podoba. Np. kim są anonymous tu bez żadnego wstępu otwarty list do świata który jest za długi, i lepiej byłoby go dać póżniej bądź w osobnej kategorii. Anonymous w Polsce a tu o tym kim są anonimowi skopiowane z pingera. Wg mnie tekst z pingera też nie był doskonały a jak ma być to zmiencie chociaż kategorie bo to dotyczy ogólnie anonimowych a nie tylko polskich anonów.
  24. cyddyn Member

mi się nie podoba hosting, wygląd i w ogóle sporo rzeczy. Na ssl2.pl szybciej chodził większy cms a propos szybkości
    • Like Like x 1
  25. Anonymous Member

Ok, jak chcesz, redaguj nowe teksty. Od nowa. Bo ja, gdybym miał jakieś wstawiać, wstawiałbym te z pingera, które wszystkie są już gotowe.

Ja, z racji braku umiejętności programistycznych, wziąłem na siebie redagowanie tekstów, żeby zrobić to metodą podziału obowiązków. Jeśli masz lepszy pomysł, to się nim z nami podziel.

To sprawka mugi, nie moja ;p

Równie dobrze możemy to zrobić na ssl2, tylko że to byłoby trochę głupio, bo darmowy hosting i takie tam. Ale istnienie ssl2 i anonimowipolska.pl oddzielnie nie ma najmniejszego sensu. Decydujcie, gdzie chcecie robić fuzję; ja jestem za anonimowipolska.pl bo nie używalibyśmy darmowego hostingu, a wszelkie błędy, które tam obecnie są, da się naprawić. Mówiłem 100 razy: ja się na tym nie znam! Więc nie psioczcie na jakość strony, tylko zgłaszajcie się, kto potrafi coś w tej sprawie zrobić, o co prosiłem już swego czasu.
  26. Sic! Member

AnonymousPL, masz rację, płatny serwer lepiej wygląda...
  27. cyddyn Member

co z tego że płatny jak gorszy id darmówki. Postwcie to na testy na ssl2 to co teraz na anonimowipolska.pl zobaczymy co będzie szybsze i najwyżej do ssl2.pl domenę sobie tylko włączymy
  28. Sic! Member

Hmm, do Ciebie chyba nic nie dociera...
    A zresztą, nie wiem jak u innych ale u mnie nie ma problemów typu strona wolno chodzi... Może to Twój net nie wyrabia!!
    A może tak gdakasz bo to nie Twoja strona i nie Ty jesteś tam adminem...
  29. cyddyn Member

nie bo na ssl2 też wstępu nie mam ;D. Net co prawda mi żeczywiście coś słabo chodzi ale widzę różnicę między ssl2.pl i amonimowipolska.pl (OMG komu się to będzie chciało wpisywać :p no ale łatwo zapamiętać). Teraz chodzi mi net ok. No może to była kwestia czasowego przeciążenia hostingu. Teraz działają mi obie tak samo.
  30. Anonymous Member

No adres słaby
    no adres rzeczywiście słaby, o wiele za długie lepsze byłoby chociażby anonpl.org za 12 zł za rok ;)
  31. Anonymous Member

Kwestia posiadania admina to nie problem, bo stworzę konto administratora każdemu zaufanemu Anonowi, który umie tworzyć strony :p
  32. Anonimowy Member

Strona anonimowipolska.pl ma prawo wolniej się wczytywać, bo jest wgrany na nią CMS, ale według mnie adres anonimowipolska.pl jest lepszy od anon.ssl2.pl, bo odstrasza mniej ludzi. Można trochę podrasować tą stronę, a później zrobić do niej przekierowanie z anon.ssl2.pl
    Gdybym dostał do niej FTP mógłbym się nią zająć i wprowadzić zmiany, które chce APL.
  33. Wg mnie nie wypowiadając sie na temat adresów bo szczerze mówiąc nie to jest najważniejsze strona APL i mugiwary jest słaba i możemy zrobić tak na końcu WRU damy przycisk "wchodze dalej" (albo cos w tym rodzaju) i tam będą multimedia, list, dodatki itd. W ten sposób każdy będzie zadowolony ;) Co wy na to ?
  34. a na WRU bym wykupił anonpl.org aby adres był lepszy.
  35. Anonymous Member

Share This Page

Customize Theme Colors

Close

Choose a color via Color picker or click the predefined style names!

Primary Color :

Secondary Color :
Predefined Skins