Customize

Strona Internetowa

Discussion in 'Anonimowi w Polsce' started by Suakov, Aug 29, 2011.

1. Anonimowy Member

Konta nie zakładałem ja tylko numerek. Zawsze można zmienić adres strony. Dzisiaj zajmę się wyglądem i grafiką :)
  2. cyddyn Member

czyli co zobaczysz jak to wyjdzie jak po bokach damy mur ale żeby tylko tekst się przesuwał (jeszcze myślałem nad grafiti na nim V w kółku i maska ale chyba jest za mało miejsca i cegiełki trzeba by zmniejszyć)
    orygina1.th.png.jpg

chciałbym żeby po bokach były nieruchomo a to u góry to tak z nudów zrobiłem
    • Like Like x 1
  3. Anonymous Member

Mi się wersja z murem nie podoba, taka trochę naciągana tak jak jest jest świetnie ;)
  4. Jakby się dało te cegiełki tak włożyć to by super było ;)

edit:

a i założyłem już anon.ssl2.pl Próbowałem przenieść ale jak uploaudowałemm obrazek to błąd wyskakiwał ;(
  5. Anonimowy Member

Mogę wstawić taki header, ale jakby ktoś wyciął to by było fajnie :)
  6. Anonimowy Member

Jak hasła są te same to mogę przenieść stronę.
  7. cyddyn Member

mam nadzieję że masz gimpa:
    http://www13.zippyshare.com/v/67948760/file.html
    format XCF wszystko osobno

oczywiście napis możesz zmienić bo ten był pierwszym który przyszedł mi do głowy i mieścił się na tych cegłach bez zarzutu.
    Cień pod tekstem:
    prawy na warstwę tekstową> alfa na zaznaczenie
    menu zaznaczenie powiększ 5px
    wylej kolorem
    zaznaczenie nic
    rozmycie gausa na warstwie z cieniem wartości po 150
    parametry warstwy takie same jak poprzednich z tekstem i cieniem odpowiednio
  8. Xaosuser Member

Bardziej odpowiednia była by wersja bez tekstury ceglanej jak na mój gust.
    Nie ma czegoś takiego jak "oficjalna strona" ^^ Po za tym dopisek "copyright" średnio mi się podoba, nie lepiej już bawić się licencją typu cc ?
  9. cyddyn Member

to tylko jedna z koncepcji strony. ten hosting jest tak duży że możemy na raz rozpatrzeć chyba ze 100 wariantów ale admin nie wyrobi ;p
    edit:
    a propos wielkości to który pakiet wybraliście? i czy będzie można adresy e-mail dostać na ukrycie własnego bo z tego co widziałem to się da tak tam
  10. Anonimowy Member

Coś z tym linkiem jest nie tak :p Nie wiem czy to będzie pasować, bo rozdzielczość strony razem z tymi cegłami po boku dopasowuje się do rozdzielczości ekranu. Jak ktoś będzie miał małą rozdzielczość to boki będą najeżdżać na obrazek z kolei na bardzo dużej będzie widać czarne tło.
  11. cyddyn Member

12. Anonymous Member

Te cegiełki kojarzą mi się z Tankami na Pegasusa.
  13. Anonimowy Member

14. cyddyn Member

Czyli miłe wspomnienia przywołują :D
  15. Ej czy wy też tak macie że najpierw ładują się ten po lewej, a dopiero jak ruszę suwakiem to pojawia się ten po prawej.
  16. Anonymous Member

Lepiej było bez cegiełek ;(
  17. Anonimowy Member

Mi się wczytuje normalnie. Lewy pasek jest jako tło, a prawy dałem w CSS jako nowa warstwa, całkiem z przodu, żeby nie nachodził na niego tekst, ale mimo tego powinno ładować się normalnie.

To zaprojektuj coś swojego ;)
  18. Anonymous Member

A zrobisz cegiełki na górze tak jak na obrazku cyddyna ?
  19. Anonimowy Member

Pisałem już o tym. Musiałaby być stała szerokość strony, ale wtedy te cegły byłyby bez sensu.
  20. Nie którym się podoba nie którym bardzo podoba a nie którym się nie podoba więc proponuje zrobić stronę

anonpl.ssl2.pl bez cegiełek a
    anon.ssl2.pl Z cegiełkami czyli tak jak jest ;)

Na ulotkach umieścimy wg swojego gustu ;)
  21. Anonimowy Member

• Like Like x 1
  22. cyddyn Member

Polskojęzyczna strona na której można znaleźć aktualne informacje na temat organizowanych w tej chwili akcji i innych,<br> ważnych nowości ze świata Anonów.

Tak powinno być bo na dole cegiełki ucina. Całkiem fajnie wyszło. A nie można zrobić kratki lub listy rozwijanej z opcją "cegły".

- I mam pomysł taki żeby logo było jedno z losowych.

- U góry mogłyby być zakładki "start" "galeria" "akcje"
    w galerii 3 grupy "loga i symbole" "do druku" i "pozostałe"
    Oczywiście można wgrać gotową galerię a u góry tylko link do niej (folder na tym samym koncie czyli np anon.ssl2.pl/galeria i tu zainstalować darmowego gotowca)
    Jeszcze coś poknimie z headerem

Strona wyglądała by mniej amatorsko (bo nie oszukujmy się jest dość amatorska tylko tekst YT grafiki. Taką stronę to w szkole się robi. Ale na anon.ssl2.pl jest coś więcej. Statyczne cegiełki :D)

-detal ikonka strony (nie wiem jak to się nazywa) koło adresu - proponuję albo "?" albo "garniak" albo "maska Guy-a Fawkes-a" to są dość proste grafiki więc nie powinno być problemu z czytelnością
  23. Taką stroną zajmują się APL i mugiwara tam będą wszystkie tego typu rzeczy, napiszą m. in. dlaczego walczymy z KS jaka jest nasza historia, dadzą takie dodatki jak chanology manga itd. itd. To jest coś w rodzaju wirtualnego biuletynu....
  24. Anonimowy Member

Poprawione. U mnie tego nie było, bo mam dużą rozdzielczość ekranu :)

Wybacz, ale nie rozumiem. Chodzi ci o to, żeby można było włączyć/wyłączyć cegły?

Zrobi się :)

Trudno z tego zrobić coś bardziej "profesjonalnego". Jest mało treści, zwykły HTML bez cmsa :p Ktoś mógłby zrobić jakiegoś layouta, a ja bym go po prostu zakodował.
  25. Przypominam że to jest tylko wirtualne rozszerzenie ulotki strone robią APL i mugiwara
  26. cyddyn Member

Tak wiem, pamiętam.
    1. Tak o to bo 2 adresy raczej szkodzą niż pomagają. Trzeba wybrać łatwiejszy. A dobrze by było bo niektórzy nie lubią tych cegiełek.
    1 strona może być do testów całości, jako FTP, jako kopia bezpieczeństwa - cokolwiek :p

2. wiem że w HTML u cudu nie stworzysz więc daje to co bym sam zrobił (tylko dużo dłużej pewnie) i co uważam że jest dość proste.
    Galeryjka może być z gotowca - już roboty mniej i poza tym odciąży stronę mugiwary - link galeria do "wirtualnej ulotki" bo jeszcze nie wiem na co oni to przenoszą i nie wiem kiedy to będzie więc na razie damy to na wszelki wypadek.
    Styl czysty (jasny)
    brak(czyli tak jak teraz na anonpl.ssl2.pl

Ale wiem gdzie możemy anonimowo poszukać pomocy: gimpuj.info ludziom się nudzi tam i jakiś styl czy cokolwiek na 100% zrobią.
  27. Na razie nie kombinujmy bo wyjdą nam z tego dwie oficjalne strony anonimowych polska i co będzie ^^ Tak jak jest jest dobrze, jak do dyskusji włączą się mugiwara i APL to zobaczymy co możemy zrobić dla tworzącej się strony. Miło by było gdyby uchylili nam choć rąbek tajemnicy bo narazie wiemy tylko że robią stronę i nie możemy się włączyć z naszymi pomysłami ;(
  28. cyddyn Member

a ta stronka jak widzisz w 1 dzień powstała i jako ulotka nieźle się sprawdzi.
    Header cegłowy rozwiązujący problem rozdzielczości (przynajmniej trochę). Robiony na szybko
    header.png

Kurczę. Rzeczywiście lepiej byłoby im pomóc a to co mamy już tylko doszlifować jako Wirtualne Rozszerzenie Ulotki w skrócie WRU
  29. Anonymous Member

Coś tam robią w dwie osoby po cichutku i robią robią robią i nic nie zrobili. WRU stworzone zostało przez nas wszystkich, bo każdy użytkownik coś robił wysuwał pomysły itd. dyskutowaliśmy co jest lepsze co gorsze i zrobiliśmy razem świetną strone. A oni w 2 osoby po cichutku coś tam robią i nic nie zrobili, a jak zrobią to to już nie będzie nasz strona tylko ich ;(
  30. To ma być w końcu nasza strona więc zróbmy ją razem tak jak WRU. Mugiwara i APL powiecie nam jak będzie wyglądać strona ? i co możemy zrobić ? jak możemy pomóc jaka będzie treść ? WRU zrobiliśmy razem i to chcemy też zrobić razem.
  31. cyddyn Member

racja. Już do niego pisze na PW
  32. Xaosuser Member

Ja nie chce brzmieć jak człowiek skurwiel czy coś, ale te cegły wyglądają lamersko, jak www w pajączku na lekcje informatyki, dlatego na nie narzekałem. ^^ Po za tym, warto by było stronkę zaprojektować by wejście na nią z telefonu było możliwe, czyli minimu gafik i różnych pierdółek, tak jak powinna wyglądać ulotka ^^
  33. Anonimowy Member

Ile to jest minimum grafiki? Teraz są tylko 2 obrazki.
  34. cyddyn Member

tak wiem trochę wyglądają, ale to tylko WRU poza tym mówiłem że to podstawowa tekstura z gimpa i w dodatku na szybko robiona. Wszystkie tęgie głowy głowią się nad tym jak ma ostatecznie wyglądać strona a cegiełki są na 1 tylko, a druga będzie czysta do czasu ustalenia złotego środka i ostatecznego wyglądu.
    Tylko która strona lepsza do zapamiętania?
    anon.ss2.pl
    czy
    anonpl.ssl2.pl
    głosujcie
  35. Szczerze mówiąc mi też się te cegły nie podobają - szczególnie z tym headerem to troche głupio wygląda ;( Może zostawmy tak jak tutaj anonpl.ssl2.pl
  36. Xaosuser Member

minimum, to tyle ile jest potrzebne na ulotce, a potrzebne jest tylko nasze logo czyli anonpl.ssl2.pl/ ^^'
    No ale ja jestem minimalistą w kestii grafik i wodotrysków na stronach wiec dlatego marudzę pewnie ^^ póki będzie wersja którą zlinkowałem wyżej mi to pasi.
    • Like Like x 1
  37. Anonimowy Member

Patrząc na adres wolałbym anon.ss2.pl Te cegły po bokach można zamienić na jakichś Anonów. teraz ja pokombinuje trochę z robieniem grafiki.

@edit
    Czyli ma być tylko logo i żadnej grafiki więcej?
  38. Peacemaker799 Member

Również jestem tego zdania.
  39. Ej a może na ulotkach umieścilibyśmy kod QR do androidów. Teraz zrobiło się modne umieszczanie tego małego gówienka na wszystkiego rodzaju reklamach. Odsyłałby on wtedy do WRU tak że ktoś kto ma androida mógłby na komórce otworzyć. Zaraz zagłebię się w googlach aby się dowiedzieć jak to zrobić ;)

Share This Page

Customize Theme Colors

Close

Choose a color via Color picker or click the predefined style names!

Primary Color :

Secondary Color :
Predefined Skins