Konta nie zakładałem ja tylko numerek. Zawsze można zmienić adres strony. Dzisiaj zajmę się wyglądem i grafiką
czyli co zobaczysz jak to wyjdzie jak po bokach damy mur ale żeby tylko tekst się przesuwał (jeszcze myślałem nad grafiti na nim V w kółku i maska ale chyba jest za mało miejsca i cegiełki trzeba by zmniejszyć) chciałbym żeby po bokach były nieruchomo a to u góry to tak z nudów zrobiłem
Jakby się dało te cegiełki tak włożyć to by super było edit: a i założyłem już anon.ssl2.pl Próbowałem przenieść ale jak uploaudowałemm obrazek to błąd wyskakiwał ;(
mam nadzieję że masz gimpa: http://www13.zippyshare.com/v/67948760/file.html format XCF wszystko osobno oczywiście napis możesz zmienić bo ten był pierwszym który przyszedł mi do głowy i mieścił się na tych cegłach bez zarzutu. Cień pod tekstem: prawy na warstwę tekstową> alfa na zaznaczenie menu zaznaczenie powiększ 5px wylej kolorem zaznaczenie nic rozmycie gausa na warstwie z cieniem wartości po 150 parametry warstwy takie same jak poprzednich z tekstem i cieniem odpowiednio
Bardziej odpowiednia była by wersja bez tekstury ceglanej jak na mój gust. Nie ma czegoś takiego jak "oficjalna strona" ^^ Po za tym dopisek "copyright" średnio mi się podoba, nie lepiej już bawić się licencją typu cc ?
to tylko jedna z koncepcji strony. ten hosting jest tak duży że możemy na raz rozpatrzeć chyba ze 100 wariantów ale admin nie wyrobi ;p edit: a propos wielkości to który pakiet wybraliście? i czy będzie można adresy e-mail dostać na ukrycie własnego bo z tego co widziałem to się da tak tam
Coś z tym linkiem jest nie tak Nie wiem czy to będzie pasować, bo rozdzielczość strony razem z tymi cegłami po boku dopasowuje się do rozdzielczości ekranu. Jak ktoś będzie miał małą rozdzielczość to boki będą najeżdżać na obrazek z kolei na bardzo dużej będzie widać czarne tło.
już działa. Jaki pakiet macie i te maile czy będą. Oraz może tu się coś wpisze? Co wy na to? http://ssl2.pl/dpozycjonowanie/pozycjonowanie.php
Ej czy wy też tak macie że najpierw ładują się ten po lewej, a dopiero jak ruszę suwakiem to pojawia się ten po prawej.
Mi się wczytuje normalnie. Lewy pasek jest jako tło, a prawy dałem w CSS jako nowa warstwa, całkiem z przodu, żeby nie nachodził na niego tekst, ale mimo tego powinno ładować się normalnie. To zaprojektuj coś swojego
Nie którym się podoba nie którym bardzo podoba a nie którym się nie podoba więc proponuje zrobić stronę anonpl.ssl2.pl bez cegiełek a anon.ssl2.pl Z cegiełkami czyli tak jak jest Na ulotkach umieścimy wg swojego gustu
Zrobione Teraz możecie porównać obie strony. www.anon.ssl2.pl - z cegiełkami www.anonpl.ssl2.pl - bez cegiełek
Polskojęzyczna strona na której można znaleźć aktualne informacje na temat organizowanych w tej chwili akcji i innych,<br> ważnych nowości ze świata Anonów. Tak powinno być bo na dole cegiełki ucina. Całkiem fajnie wyszło. A nie można zrobić kratki lub listy rozwijanej z opcją "cegły". - I mam pomysł taki żeby logo było jedno z losowych. - U góry mogłyby być zakładki "start" "galeria" "akcje" w galerii 3 grupy "loga i symbole" "do druku" i "pozostałe" Oczywiście można wgrać gotową galerię a u góry tylko link do niej (folder na tym samym koncie czyli np anon.ssl2.pl/galeria i tu zainstalować darmowego gotowca) Jeszcze coś poknimie z headerem Strona wyglądała by mniej amatorsko (bo nie oszukujmy się jest dość amatorska tylko tekst YT grafiki. Taką stronę to w szkole się robi. Ale na anon.ssl2.pl jest coś więcej. Statyczne cegiełki ) -detal ikonka strony (nie wiem jak to się nazywa) koło adresu - proponuję albo "?" albo "garniak" albo "maska Guy-a Fawkes-a" to są dość proste grafiki więc nie powinno być problemu z czytelnością
Taką stroną zajmują się APL i mugiwara tam będą wszystkie tego typu rzeczy, napiszą m. in. dlaczego walczymy z KS jaka jest nasza historia, dadzą takie dodatki jak chanology manga itd. itd. To jest coś w rodzaju wirtualnego biuletynu....
Poprawione. U mnie tego nie było, bo mam dużą rozdzielczość ekranu Wybacz, ale nie rozumiem. Chodzi ci o to, żeby można było włączyć/wyłączyć cegły? Zrobi się Trudno z tego zrobić coś bardziej "profesjonalnego". Jest mało treści, zwykły HTML bez cmsa Ktoś mógłby zrobić jakiegoś layouta, a ja bym go po prostu zakodował.
Tak wiem, pamiętam. 1. Tak o to bo 2 adresy raczej szkodzą niż pomagają. Trzeba wybrać łatwiejszy. A dobrze by było bo niektórzy nie lubią tych cegiełek. 1 strona może być do testów całości, jako FTP, jako kopia bezpieczeństwa - cokolwiek 2. wiem że w HTML u cudu nie stworzysz więc daje to co bym sam zrobił (tylko dużo dłużej pewnie) i co uważam że jest dość proste. Galeryjka może być z gotowca - już roboty mniej i poza tym odciąży stronę mugiwary - link galeria do "wirtualnej ulotki" bo jeszcze nie wiem na co oni to przenoszą i nie wiem kiedy to będzie więc na razie damy to na wszelki wypadek. ______________________________________ edit: Teraz jak na to parze to hmm można by zrobić kilka stylów strony tylko że grafików brak. (ja tylko gimpem się bawię). Styl blokowy (chodzi o bloki) Styl czysty (jasny) brak(czyli tak jak teraz na anonpl.ssl2.pl Ale wiem gdzie możemy anonimowo poszukać pomocy: gimpuj.info ludziom się nudzi tam i jakiś styl czy cokolwiek na 100% zrobią.
Na razie nie kombinujmy bo wyjdą nam z tego dwie oficjalne strony anonimowych polska i co będzie ^^ Tak jak jest jest dobrze, jak do dyskusji włączą się mugiwara i APL to zobaczymy co możemy zrobić dla tworzącej się strony. Miło by było gdyby uchylili nam choć rąbek tajemnicy bo narazie wiemy tylko że robią stronę i nie możemy się włączyć z naszymi pomysłami ;(
a ta stronka jak widzisz w 1 dzień powstała i jako ulotka nieźle się sprawdzi. Header cegłowy rozwiązujący problem rozdzielczości (przynajmniej trochę). Robiony na szybko Kurczę. Rzeczywiście lepiej byłoby im pomóc a to co mamy już tylko doszlifować jako Wirtualne Rozszerzenie Ulotki w skrócie WRU
Coś tam robią w dwie osoby po cichutku i robią robią robią i nic nie zrobili. WRU stworzone zostało przez nas wszystkich, bo każdy użytkownik coś robił wysuwał pomysły itd. dyskutowaliśmy co jest lepsze co gorsze i zrobiliśmy razem świetną strone. A oni w 2 osoby po cichutku coś tam robią i nic nie zrobili, a jak zrobią to to już nie będzie nasz strona tylko ich ;(
To ma być w końcu nasza strona więc zróbmy ją razem tak jak WRU. Mugiwara i APL powiecie nam jak będzie wyglądać strona ? i co możemy zrobić ? jak możemy pomóc jaka będzie treść ? WRU zrobiliśmy razem i to chcemy też zrobić razem.
Ja nie chce brzmieć jak człowiek skurwiel czy coś, ale te cegły wyglądają lamersko, jak www w pajączku na lekcje informatyki, dlatego na nie narzekałem. ^^ Po za tym, warto by było stronkę zaprojektować by wejście na nią z telefonu było możliwe, czyli minimu gafik i różnych pierdółek, tak jak powinna wyglądać ulotka ^^
tak wiem trochę wyglądają, ale to tylko WRU poza tym mówiłem że to podstawowa tekstura z gimpa i w dodatku na szybko robiona. Wszystkie tęgie głowy głowią się nad tym jak ma ostatecznie wyglądać strona a cegiełki są na 1 tylko, a druga będzie czysta do czasu ustalenia złotego środka i ostatecznego wyglądu. Tylko która strona lepsza do zapamiętania? anon.ss2.pl czy anonpl.ssl2.pl głosujcie
Szczerze mówiąc mi też się te cegły nie podobają - szczególnie z tym headerem to troche głupio wygląda ;( Może zostawmy tak jak tutaj anonpl.ssl2.pl
minimum, to tyle ile jest potrzebne na ulotce, a potrzebne jest tylko nasze logo czyli anonpl.ssl2.pl/ ^^' No ale ja jestem minimalistą w kestii grafik i wodotrysków na stronach wiec dlatego marudzę pewnie ^^ póki będzie wersja którą zlinkowałem wyżej mi to pasi.
Patrząc na adres wolałbym anon.ss2.pl Te cegły po bokach można zamienić na jakichś Anonów. teraz ja pokombinuje trochę z robieniem grafiki. @edit Czyli ma być tylko logo i żadnej grafiki więcej?
Ej a może na ulotkach umieścilibyśmy kod QR do androidów. Teraz zrobiło się modne umieszczanie tego małego gówienka na wszystkiego rodzaju reklamach. Odsyłałby on wtedy do WRU tak że ktoś kto ma androida mógłby na komórce otworzyć. Zaraz zagłebię się w googlach aby się dowiedzieć jak to zrobić