Customize

Strona Internetowa

Discussion in 'Anonimowi w Polsce' started by Suakov, Aug 29, 2011.

1. cyddyn Member

ok ja mam już plakat może tylko wszystko pomniejsze żeby dać duży link
    Ty tylko żeby link był prostrzy niż anonymouspl.pinge.pl
  2. Zastanawiam się czy nie kupić domeny (razem z serwerem)

anonpl.pdg.pl

Krótkie i łatwo zapamiętać.

Drugim wariant to darmowa domena na darmowym serwerze :

anonpl.x10.mx

Ale aktualnie nie mogę się tam zalogować na cpanel bo jest jakiś błąd ;( Wcześniej wszystko śmiagało a przeważnie korzystam z tego hostingu)

Może kupie to anonpl.pdg.pl na miesiąc a potem się zobaczy - ewentualnie przedłuże, a przynajmniej na czas akcji paper storm będziemy mieli ładny adres i pewny serwer ;)
  3. Albo właściwie mogę kupić :

anonpl.org na rok. To by było najlepsze i najłatwiejsze do zapamiętania.
  4. Anonymous Member

Ale po jaką cholerę robić stronę tylko pod operację Paper Storm? Przecież to nie ma sensu, bo wtedy na całej stronie będzie z 5 linijek tekstu, a poza tym poświęcanie całej strony tylko jednemu tyciemu zagadnieniu to kretynizm. Raz, że ludzie przywiązują się do stron, więc jeśli przyzwyczają się do waszej, to po zaprzestaniu uzupełniania informacji o Paper Storm po jej zakończeniu, rzucą w diabły "ten śmieszny niby-ruch który nawet nie aktualizuje strony", dwa, że poza Paper Storm będziemy organizować też inne operacje, gdy tylko się trochę rozwiniemy.
  5. No to może być na zawsze, chodziło mi o to że potrzebna jest nam dobra strona którą ludzie zapamiętają, a stron na pingerze jest pełno bo wiele osób tworzy sobie takie blogi. Poza tym bardzo często serwer nie odpowiada (504 gateway timed-out) z naszą stroną miałem już tak 4 razy. No i nie oszukujmy się mi się blogi pingera kojarzą z niezrównoważonymi nastolatkami i wrzucanymi przez nich zdjęciami. wystarczy wpisać w google "site: pinger.pl". I rzucą w diabły "ten śmieszny niby-ruch który wrzuca zdjątka na swoim słit blogu". Człowiek zauważa nie tylko treść ale również forme, do jego mózgu przemawiają kolory, loga maski itd. Można zrobić strone na zawszę pod adresem :

anonpl.x10.mx

A poza tym link do pingera jest tak jak powiedział cyddyn za długi. Anonpl jest krótsze.

Podsumowując potrzebujemy strony :

Informacyjnej (ideologia, historia, logo anonimowych, link do forum, link do irca, i w ogóle co ważniejsze linki).
    Adres musi być krótki i łatwy do zapamiętania.

Mamy już chętnego webmastera ;).

Rzeczywiście słusznie zauważyłeś że nie możemy mieć strony na krótki okres czasu np. miesiąc albo rok więc warianty anonpl.org i anonpl.pdg.pl odpadają.

Jeszcze jest sprawa adresu jedyny przyzwoity hosting bez reklam jaki znam to x10 hosting (jeśli ktoś proponuje coś lepszego to pisać)

Tak jak powiedział cyddyn będzie to strona czysto informacyjna. Odsyłająca do WWP.

Czy wszyscy się zgadzają ?
  6. cyddyn Member

nie na Paper storm tylko strona przechodnia. Taki łącznik, wprowadzenie, podanie ręki nowemu anonimowi żeby wiedził kim jesteśmy i miał łatwy do zapamiętania i przeniesienia z ulicy do przeglądarki adres bo później zrobi sobie zakładkę i będzie tu na jedno kliknięcie o to mi chodzi. paper storm będzie opisany tylko na wwp na tej przechodniej (nazywajmy ją 'bramą') stronie będzie to co powinien wiedzieć każdy i to co się nigdy nie zmieni
  7. Anonymous Member

ssl2.pl jednak nie wiem czy jeszcze pyka miało paść ale przejął linux.pl ale domeny zostają
  8. Prezentuje się świetnie ;)

Zawartość umieśćmy tu i tu a potem zdecydujemy czy na ulotkach chcemy mieć :

anonpl.x10.mx

czy

anonpl.ssl2.pl
  9. Anonymous Member

Tylko że APL i mugiwara już pracują nad stronę mającą podać rękę nowemu Anonowi.
  10. Anonymous Member

Szkoda że się nie pochwalili bo od kilku dni trwa tu ustalanie jaka strona gdzie i kiedy ;/
  11. Anonymous Member

Jest temat "strona internetowa" ustalamy tu jaka strona, jaki hosting, jaki adres. 5 czy 6 uźytkowników teraz romawia o stronie a oni tam po cichu nie mówiąc nikomu na niewiadomym serwerze pichcą jakąś stronke ?
  12. Anonymous Member

Zastanawia mnie, czy wy jesteście ślepi, czy po prostu głupi. Było mówione już chyba z osiemset razy, że anonymouspl.pinger.pl jest przenoszone na własną domenę, a wy, nawet mimo przypomnień, ustalacie sobie, jak i kiedy założyć nową stronkę. Jakie nie pochwalili się? Jakie po cichu?! Nie ma chyba tematu w tym podforum, w którym by o tym nie grzmiono na prawo i lewo przy okazji pomysłów kolejnych nowicjuszy chcących tworzyć kolejne strony.
  13. Anonymous Member

CZyli to będzie pinger tylko na innej domenie ? tak ?
  14. cyddyn Member

tak czy srak oni robią portal a my wirtualne rozszerzenie ulotki/plakatu więc jedno drugiemu nie przeczy
  15. Anonymous Member

Tak

Nie przeczy, ale ludzie nie lubią się angażować w przeglądanie wielu stron, więc albo wybiorą waszą, albo przeniesionego pingera.
  16. Błagam dlaczego pinger ? Potrzebna nam prosta stron na temat nawet ja praktycznie bez żadnych umiejętności mógłbym takową zrobić. Czrne tło kim jesteśmy historia linka, jakiś fiilm z youtuba i to chanology manga. Ale błagam kto wpadł na pomysł założenia naszej strony na czymś takim jak pinger. Chyba aby wzieli nas na poawżnie nasza strona musi jakoś wyglądać a nie atak reklam u góry i z boku, u góry niebieskie piękne loga z dwiema ucieszonymi główkami co nie ma nic wspólnego z grupą, potem jeszcze interesujące propozycje typu "załóż miniblog" Potem jeszcze jakich masz na blogu znajomych, kto obserwuje i kogo obserwujesz, A co najważniejsze specjalna funkcja komentarzy dla scjentologów i ignoratów którzy lada chwila zaczną spamować. Człowiek zapamiętuje nie tylko treść ale też forme kolory loga dlaczego by nie przenieść treść z tego pingera na prostą czarną strone z podstawowymi informacjami bez 50 zbędnych funkcji ? Wystarczy 10 minut.

Ładne domeny bez reklam typu :

anonpl.ssl2.pl

anonpl.x10.mx

anonpl.vacau.com

Już są przezemnie zajęte specjalnie na rzecz strony. Darmowe hostingi bez reklam, z krótkimi i dobrymi adresami.

Patrzecie jakie strony ma australia czy irlandia :

http://anonireland.com/
    http://www.anonsa.org/

A patrzcie na naszą strone :

http://anonymouspl.pinger.pl/

Ich strony wyglądają jakby byli jakimś ruchem, a nasza... bez komentarza
  17. Anonymous Member

Wstydze się ludziom taką strone pokazać ;(
  18. Anonymous Member

Jeśli jeszcze raz ktoś napisze posta tak, jakby to, co zaraz powiem, nie było powiedziane, to go kurwa znajdę. Bo mówiłem co najmniej 10 razy o tym, w różnych tematach. Otóż: PRZENOSIMY PINGERA! PRZENIESIONY PINGER TO NIE PINGER! NIE PRZENIESIEMY LOGA Z DWOMA GŁÓWKAMI CZY PROPOZYCJI ZAŁOŻENIA MINIBLOGA, TYLKO TREŚĆ WPISANĄ PRZEZ AUTORA, AnonymousPL'a!!!

Czy naprawdę wy jesteście tacy puści, że nie potraficie tego zrozumieć? Wbijam wam to młotem +"over 9000" od samego początku, ale do was trzeba chyba jak do niedorozwojów (nie mówię tu o wszystkich, tylko o tych, którzy 500 razy narzekają na reklamy i estetykę pingera, uprzednio przeczytawszy wszystkie moje posty twierdzące o PRZENIESIENIU pingera na WŁASNĄ DOMENĘ bez CHOLERNYCH REKLAM i ZAKŁADANIA MINIBLOGA...
  19. Anonimowy Member

Wprowadzacie ludzi w błąd pisząc, że zostanie zmieniona domena (domena to sam adres strony, może zamaskować np. stary adres www.anonymouspl.pinger.pl). Zostanie zmieniony serwer wraz z domeną. Zmiana serwera oznacza zrezygnowanie z usługi pingera, bo nie da się go przenieść na inny serwer, musi być na stronie pinger.pl
    Ciekaw jestem czy twórca tej nowej strony posiada jakieś umiejętności z tym związane. Sądząc po tym, że stara strona jest na pinger.pl to chyba NIE.

Jeśli coś nie wypali lub strona będzie zbyt amatorska :p mogę zrobić coś bardziej profesjonalnego. Zajmuje się już troszeczkę tworzeniem i pozycjonowaniem stron WWW. Domena, która mnie interesuje to anonimowi.com (cena nie gra tu roli).
  20. cyddyn Member

jak na razie robimy stronę ulotkę gdyby ludzie zajmujący się tą z pinger nie dali rady do paper storma(poza tym ma to być tylko krótki opis nas i link do wwp i ja bym to nawet w notatniku zrobił ale z ładną oprawą graficzną-po pierwsze czytelną.
    Jeszcze raz się ktoś będzie wykłócał o tego pingera że nie jest przenoszony czy jest to mu nogi powyrywam albo ręce lepiej żeby pisać nie mógł.
    PINGER BĘDZIE ALE MY ROBIMY STRONĘ Z ADRESEM KTÓRY JEST ŁATWY I Z INFORMACJĄ KIM JESTEŚMY I LINKIEM DO WWP (STRONA ROBIONA W NAWET NOTATNIKU)
  21. Anonymous Member

z darmowych jest cba.pl tylko info że to na ich hostingu jest mały tekst bez zbędnego spamu
  22. Anonymous Member

My też robimy stronę z łatwym do zapamiętania adresem. Przecież nie nazwiemy swojej strony www.anonymousplprzeniesionezpingera.pl...

Kolejny oświecony, który może sobie pozwolić zgadywać, jakie umiejętności posiada osoba, o której istnieniu wie od 5 minut.
  23. Anonymous Member

Kolejne odstępstwo od anonimowości, ale co tam...

Na plakatach nie umieszczajmy żadnego linku, bo żadna strona, a już zwłaszcza mój pinger, nie prezentują poziomu odpowiedniego, by pokazać ją ludziom. Na razie rozwieszajmy jedynie plakaty zachęcające do zapoznawania się również z programami mniejszych partii i do głosowania, bez żadnych linków. Dopiero, gdy jakaś strona (tylko błagam, poczekajcie, aż wyjaśni się w sprawie strony mojej i mugiwary, zanim założycie własną) będzie odpowiednio dopracowana, wtedy na plakatach będziemy zamieszczać linki. A jak ktoś po obejrzeniu naszych plakatów o wyborach będzie chciał nas znaleźć, to i tak nas znajdzie. Przecież każdy z nas trafił tu o własnych siłach, bez żadnych "prostych i przyjaznych" stron pomocniczych, prawda?
  24. cyddyn Member

ja tam nie wiem już co robić
  25. Peacemaker799 Member

Wyluzujcie się. Mamy się jednoczyć, tworzyć legiony, a nie wykłócać o jakieś strony. Do wszystkich użytkowników, którzy mają co do tego problem. Zostanie założona NOWA strona, która będzie lepsza pod względem estetyki etc. Jeśli można wiedzieć ( pytanie do twórców ) - wyrobicie się do akcji Paper Stormu, która najprawdopodobniej odbędzie się przed wyborami? Było by miło umieścić pod plakatem stronę, gdzie osoby z podobnymi poglądami mogłyby nas znaleźć.
  26. Anonymous Member

Ludzie są bardziej leniwi niż myślisz. Jeśli będą mieli ładny link podany na tacy od razu będą wiedzieli o co chodzi, a jeśli będą musieli szukać i przechodzić przez wuchte faków itd. to nigdy nie dokopią się do naszej ideoglogii.
  27. Anonymous Member

Myślałem że operacja paper storm ma ludziom pokazać nasz a nie

Myslałem że operacja paper storm ma pokazać ludziom nas a nie mniejsze partie i ich programy ;(
  28. Anonymous Member

Wg mnie pomysł aby nie umieszczać linków jest bez sensu, przecież ulotka ma powiedzieć właśnie o linku
  29. Peacemaker799 Member

Dokładnie, ma to ukazać nas, ale do tego możemy ukazać ludziom inną drogę.. Pozatym, to ma nie polegać na wskazaniu innych parti. Akcja działać ma, jako instrukcja, do nie spoglądania na różne reklamy, sondaże, tylko na wyłonieniu osoby, na którą głosujemy, bez spoglądania na osoby trzecie.
    • Like Like x 1
  30. Ok wracając do naszej "bramy" czyli strony którą podamy na ulotkach. Na pingerze chociaż forma jest beznadziejna tekst jest dobry, więc po co mamy wymyślać coś nowego skoro ktoś już to ładnie zrobił. Wg mnie wystarczy troche skrócić bo ludzie są leniwi.

Więc proponuje :

Kim są anonimowi ?

Anonymous to grupa ludzi, których łączy wspólny cel i wspólna idea. Anonymous jest grupą w tym sensie, w jakim jest nią stado ptaków. Skąd wiemy, że stado jest grupą? Ponieważ całe stado podąża w tym samym kierunku. W każdym momencie może do niego dołączyć więcej ptaków, część z nich może stado opuścić i podążyć w inną stronę. Nie mamy liderów ani przywódców, anonami nie można rządzić, można im jedynie proponować; jeżeli wpadniesz na jakiś pomysł, który się im sposoba, wprowadzi się go w życie, ale to nie znaczy, że jesteś przywódcą. Nikt nim nie jest.

Ideologia :

Wolność. Dbamy o to, by respektowano nasze prawa do wolności słowa i wyznania, a także inne, podstawowe prawa człowieka. Walczymy z cenzurą w internecie, inwigilacją, sprzedawaniem i czytaniem naszych wiadomości i danych osobowych (np. gmail lub facebook), z totalitaryzmami, z uciskiem, z Kościołem Scjentologicznym i z innymi organizacjami łamiącymi nasze prawa. Do osiągnięcia tego celu obraliśmy drogę pokojowych manifestacji i akcji informacyjnych, mających na celu uświadamianie ludzi kim jesteśmy, oraz z czym i o co walczymy. Nie istniejemy tylko w Polsce, jesteśmy na całym świecie.

Tutaj filmik np.

Ludzie mówią o nas różne rzeczy to że jesteśmy złymi hakerami, którzy wszytko niszczą, że skłaniamy do popierania tej czy tej partii, jednym słowem sieją dezinformacje, zakładając fałszywe strony albo wrzucając filmy na youtube. Wykorzystującykorzystać naszą tożsamość chcą nas oczernić. Nie wolno wierzyć takim filmom, gdyż Anonimowi nigdy nie popierali i nie będą popierać żadnych ugrupowań politycznych, a ich celem nigdy nie było niszczenie, lecz budowanie.

Jak do nas dołączyć ?

Cóż, jeżeli chcesz nim być, to nim jesteś. Nikt nie może Cię przyjąć ani wywalić. Znakami rozpoznawczymi Anonymous są maska Guya Fawkesa i garnitur. Dokładniej wytłumaczy Ci to film (tłumaczenie w opisie)

Czy taka walka ma sens ?

Anonimowi przeszli długą drogę. 5 lat temu była to niewielka grupa forumowiczów bez konkretnych planów na przyszłość. Dziś to ponad milionowa społeczność zdolna unieruchomić nawet duże portale, wyciągnąć z nich poufne dane, a nawet zebrać się w realnych demonstracjach na ulicach miast. Jedno jednak działa bezbłędnie - media. Informacja o każdej akcji prędzej czy później trafia na strony główne internetowych serwisów czasami do telewizji i gazet. Czytelnicy mogą poznać przyczyny ataku, wyrazić swoje opinie i w wielu przypadkach zmienić stosunek do zaatakowanego. Uświadamiamy obywateli, przypominamy im że nie mogą być jak chorągiewki na wietrze.

Jak skontaktować się z innymi ?

http://forums.whyweprotest.net/forums/polski.378/ Oficjalne forum anonimowych z Polski
    LINK Oficjalna strona internetowa anonimowych z Polski (tu strona którą robi APL i mugiwara)
    www.whyweprotest.net Międzynarodowa strona łącząca portal informacyjny i forum, skupiająca Anonimów z całego świata.
    www.anonymity.xn.pl Polskojęzyczna strona na której można znaleźć aktualne informacje na temat organizowanych w tej chwili akcji i innych, ważnych nowości ze świata Anonów.

Rzetelne polskie kanały YT związane z grupą Anonymous:

www.youtube.com/user/anonimowipolska
    www.youtube.com/profile/witajanonymous
    www.youtube.com/user/AnonWillBeVictorious

I tak wyglądała by strona podająca ręke nowym anononom którą umieścimy na ulotkach.

Anonimowy tą treść ładnie wrzuci na strone aby to wyglądało. I damy to na jedną z założonych domen na darmowych hostingach bez reklam :

anonpl.ssl2.pl
    lub
    anonpl.x10.mx
    lub
    anonpl.vacau.com

Pzdr. numerek
  31. Dodam jeszcze źródła :

Troche skopiowałem z pingera, troche z postów użykowników forum, troche z artykułów itd. Do serwerów mogę podać hasło na PW jeśli ktoś chciałby pomóc w robieniu "bramy". Tekst jest oczywiście tylko propozycją i teraz ustalmy ostateczną wersje ;) a i pierwsze wideo to przemówienie Charliego Chaplina które pochodzi z filmu "Dyktator" orginał tutaj :

Aby nie było znowu kłótni wyjaśnie :

To jest tylko strona podająca ręke nowemu anonowi, kilka najważniejszych informacji. APL i mugiwara robią strone na której będzie więcej i dokładniej, będą dodatki takie jak chanology manga, napiszą dlaczego walczymy ze scjentologami napiszą historie itd.
  32. cyddyn Member

to fast ubierajcie w grafikę i formatowanie i na jakiś hosting x10 ssl2 cba czy jakiś inny prosty wrzućcie zobaczymy jak wygląda. raczej nie zaszkodzi zobaczyć ;p

A co do partii to jesteśmy za nikim. Nie mieszamy się w politykę tylko walczymy ze "złem" w polityce czyli łapówy i te sprawy. to tyle co do polityki, tylko naruszenia, przekroczenia 'granicy' a nie jakieś wybory (ale zachęcamy do pójścia do urn)
  33. Anonymous Member

Nie mówię, aby kazać ludziom głosować na mniejsze partie, lecz pokazać im, że one istnieją. W wyniku manipulacji ludźmi uprawianej przez media (debaty urządzane tylko z Bandą Czterech, większość sondaży dotycząca ograniczonej liczby partii, najwięcej szumu wokół Donaldu Tusku i Kaczyńskiego...) ludzie nie zdają sobie sprawy, że mogą głosować inaczej. I o to właśnie chodzi mediom, które są tylko marionetkami w rękach polityków. Nie dajmy wygrać oszustom i fałszywym mediom, uświadommy gawiedzi, że można głosować też na maluczkich. Niczego nie zarzucać, tylko uświadamiać.

Cholera, naprawdę muszę pisać anonimowo... ;p
  34. Peacemaker799 Member

Cyferki - kawał dobrej roboty.
    Zapraszam do tematu Paper Storm, gdzie ustalimy datę i plakaty.

35. cyddyn Member

36. Anonimowy Member

Rozumiem, że ma to być prosta strona w HTMLu bez żadnego CMSa i bez żadnej grafiki, bo ja zajmuje się kodowaniem. W takim razie biorę się do roboty :)

@edit
    Adres strony to www.anonpl.ssl2.pl
    Przydałby się jakiś grafik.
    • Like Like x 2
  37. Anonymous Member

Kawał dobrej roboty :)
  38. cyddyn Member

pięknie. Grafiki to chyba nie problem (tylko jakieś tło czy coś) i ramka na tekst.
    I czemu znowu anonpl.ssl2.pl jakby nie można anon.ssl2.pl ale niech już tak zostanie
    edit:
    stronie raczej grafiki nie trzeba.
    to jest z gimpa tylko przyciemniona troszkę i na czarno-biało:
    teksturam.jpg
    możesz ją gdzieś kawałkiem wykorzystać (np statyczną po bokach strony żeby nie jechała razem z teksem)
    To jest gotowa tekstura więc się ładnie łączy z następnym tym samym plikiem

edit 2:
    bok lewy coś takiego:
    boklewy.png
    a prawy sobie odwrócisz choćby w starym paincie. też powinno się ładnie łączyć dół - góra
  39. Peacemaker799 Member

Ładnie ;). Gratulacje.

Share This Page

Customize Theme Colors

Close

Choose a color via Color picker or click the predefined style names!

Primary Color :

Secondary Color :
Predefined Skins