i jeszcze taki tylko logo, adres strony i coś w styli we are anonymous i jak byś mógł to jeszcze taką wlepe.
Czy może skończyć się gadanie o tym, że "to zrobię", albo "zajmę się tym" i jakiś grafik stworzy kilka nowych wzorów plakatów? Chcę znów polatać po mieście z plakatami, ale mi się skończyły, a potrzebuje nowego wzoru. PS. Nie umiem nic z grafiki.
Może najpierw popracujmy nad zawartością plakatu. Koniecznie na górze plakatu musi być obrazek Anonymous, a na dole link do strony. A co do treści to można dać coś z tym "STOP dla ...", "STOP dla ...", "STOP ...". Wiecie chyba o co chodzi. Warto żeby tekstu było mało a dawał duży przekaż. @edit Tu jest dużo szablonów plakatów http://www.occupytogether.org/downloadable-posters/ I mam pytanko. Jeśli Plakat jest szary/ bardziej szarszy niż czarny to podczas drukowania drukarka mniej tuszu zjada? Np. na druku szybko roboczym.
No to prosił bym o szary plakat. Mogą być małe elementy czarnego. Albo może tekst szary lub też żeby plakat nie był tak do końca szary tylko coś w stylu 25% czarny i 75% szary.
Od dłuższego czasu daje pomysł Potrzebuje wlepki i plakatu : Logo+adres strony+ ewentualnie We are anonymous
W tym tygodniu podrukuję trochę. Mam dostęp do dobrego sprzętu. Pomyślałem nawet, żeby wydrukować ich na zaś i rozesłać po Polsce, żeby ułatwić wam szerzenie idei. Ktoś byłby chętny? Wszystko po kosztach przesyłki.
Dlatego przypomniałem kilka razy, że moje umiejętności z grafiki są ZEROWE, wiec proszę kogoś doświadczonego, aby brzydki kolor rybek i napisów: "organizuj się" oraz "razem łatwiej" zmienił na kolor szary.
Spróbuję przerobić na wektory na dniach i zobaczymy. Jutro zrobię próbne wydruki pozostałych ulotek na a5 lub jeszcze mniejszym formacie
Może ktoś przyczyni się do stworzenia obrazkowego plakatu? Szybciej trafi do ludzi, dodatkowo zapamiętają obrazek i będą mieli "coś" co mogą z nami skojarzyć. Dodatkowo jeśli ktoś może, niech poprawi przeze mnie wystawiony plakat. (Co poprawić? Opis wyżej).
Myślę, że do ludzi najbardziej trafia maska Guy'a Fawkesa, uważają to za nasze logo A co do plakatu obrazkowego to muszę się z Tobą zgodzić, do ludzi lepiej trafia treść obrazkowa niż tekstowa ;D
ciekawy ale obawiam sie że może nie trafić do wielu osób. BTW: jeśli jest ktoś zainteresowany pewna teorią pisać PW
moim zdaniem jest to dobra ulotka, ponieważ wielu ludzi w Polsce tak na prawdę w ogóle nie słyszało o Anonimowych, chociaż z drugiej strony przeciętny Kowalski stwierdzi, że jest za dużo tekstu i nawet nie zacznie czytać
Wszystkie pomysły są dobre, chociaż niektóre może zbyt inteligentne (niestety), żeby dotarły do polskiego odbiorcy. Tak myślę, że niegłupim pomysłem jest zorganizowanie akcji 2-3 fazowo. Pamiętacie początki Heyah? Pojawiły się bilboardy z wielką łapą. Nikt nie wiedział, wtf. Na następnych była już łapa z nazwą i www. Ludzie wchodzili i sprawdzali z ciekawości, co to takiego. Cała masa została na stałe, a większość przynajmniej przeczytała regulamin. Jak nie wzbudzi się ciekawości, to dupa z tego będzie.
No i o to chodzi, trzeba zająć się rozwieszaniem plakatów, i wyklejaniem wlepek, ludzi to zainteresuje i być może sami trafią na naszą stronę. Tym bardziej, że niedawno był tak okrzyczany 5th November D
@up też go nie lubię, żarty na poziomie to on czyta nie opowiada. Ale co to ma do tematu nie wiem. @Down aha.
Nikomu się nie chciało zrobić to ja zrobiłem. Jak napisał tuziak plakat lepiej jest wieszać bez adresu strony, więc w drugim plakacie adresu nie podałem. Z adresem: Bez adresu: