Customize

Plakaty, ulotki.

Discussion in 'Anonimowi w Polsce' started by mugiwara, Aug 28, 2011.

1. Anonymous Member

Nie sądzę, by się sprawdził. Oczywiście można kombinować, sprowadzać odpowiedni papier, a jak się ma wystarczająco dobrą drukarkę to może nawet i wyjdzie. Jakby ta aukcja była wcześniej to bym sobie dokupił do maski : /
  2. Peacemaker799 Member

UP@: Ja to samo.
    Co do daty - kiedy organizujemy Paper Storm? Zachęcam do odwiedzenia tamtego tematu - ' Paper Storm ' i uwzględnięcia ew. daty akcji.
  3. Anonymous Member

Wg mnie ten plakat jest najlepszy.
  4. cyddyn Member

THX
    Jeszcze dodam adres do anonpl.ssl2.pl czyli Wirtualnego Rozszerzenia Ulotki (WRU)
  5. Anonimowy Member

Daj do anon.ssl2.pl a nie anonpl.ssl2.pl :)
  6. cyddyn Member

a ok ale mimo długości chyba anonpl.ssl2.pl był łatwiejszy bo się powiedzmy rymował a anon.ssl2.pl jest ciężej wymówić ale to tylko moje zdanie
    znowu ci tekst wjechał na obrazek (znaczy mi przy 1280x1024)
  7. Peacemaker799 Member

cyddyn - to dodaj tą stronę, i tak jak twierdzi Anonimowy, jakąś maske i ' coming soon ' na boku, jakby dało radę.
  8. Anonymous Member

Ale aktualnie nie ma plików na anonpl.ssl2.pl
  9. cyddyn Member

to na tym 2 jest tak że na grafikę u dołu wchodzi tekst.
    Ok stronę zaraz dodam a maski nie bo jednak ma to być proste
  10. Anonimowy Member

O to właśnie chodziło. Ten obrazek jest dodany jako tło, ale tekst jest chyba widoczny?
  11. cyddyn Member

kliknij na plakat żeby przejść do strony pobierania(jpg)

I wersja tekstowa (word 2003) zużywająca moim zdaniem mniej tuszu i dokładniejsza dla drukarki
    http://www64.zippyshare.com/v/19075896/file.html

edit:
    ach zapomniałem o fotokodach. Zaraz będą.

Z fotokodami:
    w wordzie:
    http://www2.zippyshare.com/v/9709766/file.html
    Obrazek (klik żeby przejść do strony pobierania(jpg))
    file.html.jpg

te fotokody nie mają jakiegoś dobrego miejsca na plakacie więc zostawiam też wersję bez nich.
    Nie potrafiłem znaleźć dobrego miejsca
  12. cyddyn Member

następny post bo następna sprawa:
    Ok fajnie mamy plakaty a ulotki?
    Tam już możemy wyjaśnić więcej i są potrzebne na później ale już trzeba coś przygotować.
  13. Ściągnąłem plakat z kodem - link wchodzi na drugą stronę. I jak wrzucasz to wrzucaj tu http://up4vn.com/ bo do 16 października mogą usunąć a bez sensu cały czas robić reuploady. A na up4vn.com wrzuca od razu na 6 dowolnych serwerów ;)

edit:

A jeśli ktoś chce mieć plakat w formacie jpg. to można tutaj ściągnąć konwerter :

http://www.digitzone.com/doctojpg.html

A jak ktoś chce pociąć na kilka części i skleić to tak jak napisał mugiwara można użyć rasterbatora :

http://www.download.net.pl/11980/The-Rasterbator/
  14. cyddyn Member

w jpg też dałem jak widać
  15. A no tak ale word to są wektory więc suma sumarum można to do takiej jakości wyexportować że ściene można by se wytapetować ;)
  16. cyddyn Member

nie do końca bo jest jeden rastor kodu i logo i takowych wektorów do worda raczej nie włożę
  17. cyddyn Member

niestety nie mogłem edytować poprzedniego posta
    http://homokaasu.org/rasterbator/wizard.gas?Phase=1
    tu link do rasterbatora online. nie trzeba nic zupełnie pobierać i można ustawić na ile się chce drukować kartek ten plakat
    a skoro zależy ci na wektorach to mogę dać całość na wektor do PDF i SVG
    Zaraz będą
  18. WjakWendeta Member

Witajcie , jestem nowy choć wasze poglądy popieram od dawana. Zacząłem już rozwieszać ulotki na sklepach i w swoim Liceum (oczywiście robię to anonimowo).
  19. Anonymous Member

W liceum nie robisz tego anonimowo, bo są kamery, poza tym i tak zawsze jest zajebiście duże ryzyko, że ktoś Cię zauważy. Nie tylko Twoja anonimowość idzie się w ten sposób jebać, ale też robisz sobie siarę, bo większość ludzi po prostu wyśmieje te plakaty. Zwłaszcza w obecności innych ludzi w tym samym wieku. Tak więc radzę Ci zaprzestania robienia tego w liceum; gdziekolwiek indziej - droga wolna, ale w liceum narażasz się na śmiech :p
  20. WjakWendeta Member

Mając na myśli anonimowość chodziło mi o to że z ukryta twarzą. Swoją drogą wiem ze takie miejsca to niepłodna ziemia dla takich działań ale raz można zawsze spróbować.
  21. Ekonomicznie poszperałem na allegro i znalazłem ofertę za 18 zł z wariantami

1000 ulotek A6
    500 ulotek A5
    250 ulotek A4

Zadecydowałem się kupić 1000 ulotek w formacie A6 ale pomyślałem że 1000 to chyba nie dam rady więc chętnie podziele się z anonami z pozniania (albo zrzute możemy zrobić ;))

edit:

http://allegro.pl/ulotki-a6-czarno-biale-1000szt-projekt-gratis-i1869947180.html

dam link jakby ktoś chciał po swojemu zamówić ;) Z wysyłką wychodzi 30zł więc chętnie zrobie zrzute z jakąś osobą z poznania
  22. Anonymous Member

Można też kupić plakaty. Jeden plakat A3 kosztuje średnio 1.50zł
  23. WjakWendeta Member

zaczynam żałować że nie jestem z poznania xP
    • Like Like x 1
  24. Kraków też jest fajny, ładniejszy i blisko do gór ;)
  25. WjakWendeta Member

mieszkam pod krk xd, w trochę mniejszym mieście ale za to bliżej gór btw; możesz mi pocztą ulotki wysłać ;p xd
  26. Linoline Member

Według mnie na ulotce trzeba to jakoś inaczej sformułować, ponieważ ludzie tak no, dość ostrych zdań mogą się zwyczajnie przestraszyć, i jeszcze się do Anonów zniechęcą, a nie taki jest cel.
    • Like Like x 1
  27. Anonymous Member

Fuck the anonymity? ;p
  28. WjakWendeta Member

nie do końca nie podałem nazwy miasta ani imienia ,nazwiska ,wieku ,peselu , wagi ,wzrostu ,koloru oczu/włosów, ani innych dokładnych informacji
  29. cyddyn Member

Uważam że nie potrzebnie wspominamy o scjentologii której w Polsce zwyczajnie jeszcze (na szczęście) nie ma. Powinniśmy raczej powiedzieć że walczymy o wspólne dobro jakim jest wolność słowa (bardzo często nie przestrzegana patrz komentarze do polityków)
  30. Anonimowy Member

Niedługo może do tego dojść. Mam już wystarczająco danych, żeby podać imiona i nazwiska niektórych z Was ;D Nie zapominajmy kim jesteśmy.
  31. Linoline Member

Cwaniak się znalazł
  32. Linoline Member

Co do ulotek - jest jeszcze taki patent że daje się tylko logo Anonów (żadnych napisów wyjaśnienia) i adres strony internetowej Ludzie się zastanawiają o co chodzi i... wchodzą na strone.
  33. Można napisać tylko "We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us." To dodatkowo zachęci do sprawdzenia poniewać jak będzie sam adres strony mogą wziąć to za reklame.

cyddyn zrobiłbyć taką ulotkę aby była tak samo świetna jak poprzednie.
    • Like Like x 1
  34. No to jedziemy z marketingiem szeptanym ?
  35. Anonymous Member

Jak ktoś juz zamówi te ulotki to dajcie znać czy za cena idzie tez jakość tych ofert ;) ?
  36. Fuck the anonymity? ;p
    Nie popadajmy w panikę, anonimowość, przynajmniej większości z nas nie jest prawdziwym celem tylko środkiem do jego osiągnięcia. Oczywiście dodaje to całej sprawie odrobiny pikanterii, zapewne chroni nas przed stereoptypami, gwarantując każdej jednostce to posiadania równego głosu, dopóki sama się nie określi, wtedy każdy z nas ją ocenia i stwierdza czy jej poglądy są zgodne z poglądami każdego z nas, ewentualnie idea anonymous, jeśli ktoś z nas próbuje sie dowiedzieć czy wywniaskowac o tożsamości innych, może to robić ale wtedy sam karykaturuje ideę anonimowości, o którą tak walczy. Oczywiście pozostają kwestie np udowodnienia nam, jak bardzo jesteśmy nie ostrożni, ale to już tylko usprawiedliwianie się ;P
    • Like Like x 3
  37. Anonymous_PL Member

Porażka robiąc to na adres tego forum... to nie wyjdzie mówie wam...
  38. WjakWendeta Member

to nie róbmy nic -.- .
  39. Linoline Member

Cóż to za pesymizm objawia się w waszych postach?
  40. WjakWendeta Member

Ja po prostu nie wiem co jest takiego złego w tym forum . Nie jest ono najlepsze ale jakby nie patrzeć każdy z nas zaczął od niego.

Share This Page

Customize Theme Colors

Close

Choose a color via Color picker or click the predefined style names!

Primary Color :

Secondary Color :
Predefined Skins