Customize

Paper Storm

Discussion in 'Anonimowi w Polsce' started by Sileby, Aug 30, 2011.

1. Linoline Member

2. Sic! Member

Nie no, ludzie, załamujecie mnie... Ale okej, róbcie kiedy i co chcecie...
    Był termin na 15 i ja się tego trzymam...
  3. To już twoja sprawa że sam jeden będziesz biegał i rozwieszał plakaty. W ten sposób psujesz o co dotychczas zrobiliśmy w temacie data są sensowne argumenty które wyjaśniają dlaczego zaistniała potrzeba przeniesienia daty. W demokratycznym głosowaniu 8 osób wypowiedziało się za przeniesieniem daty a 3 za zostaniem przy dotychczasowym terminie. Mógłbyś wyjaśnić dokładniej co cie załamuje w tym że chcemy dokończyć strone, zamówić ulotki, skontaktować się ze sobą i zorganizować to tak aby Polska w ogóle to zauważyła, bo ciekawi mnie twój punkt widzenia ale gdy napiszesz tylko że cie załamujemy nikogo do niczego nie przekonasz.

pzdr. numerek
  4. Anonymous Member

Ej zamiast tego stanowiska bo to nie wypali bo niestety nie można za darmo walnąć sobie namiociku w centrum bo gdyby było można to wtedy wiele osób rozkładałoby sie ze swoimi straganami itd. na to trzeba mieć kase i czas. Ale jeśli by wam zależało to można by było wziąć stół na kółkach (lub na czymś co ma kółka) obkleić go plakatami i czym tam w ogóle chcecie do tego krzesełko jakieś małe
    np. takie lub takie i jesteś obiektem ruchomym więc Cie nie wywalą (chyba ^^). I wtedy mozna by było ten stół przyozdobić, rozłożyć ulotki, nalepki i jakieś gadżety i byłoby stoisko ;)
  5. Wierze w was panowie i zeby nie wątpić, moze i panie, ja niestety ze swoim temperamentem zostanę przy plakatowaniu, ale czujcie sie wsparci duchowo :)
    • Like Like x 2
  6. Anonymous Member

Kółeczka nic nie dadzą. Tak czy inaczej nie mamy szans urządzić sobie stoiska. Pozostańmy przy poczciwych plakatach.
  7. Anonymous Member

Dlaczego nie ?
  8. Anonymous Member

Jeśli tak, to przodowniku pracy i organizacji zmontuj stoisko a my będziemy gotowi ci pomóc
  9. Anonymous Member

Dlatego, że policja nas udupi niezależnie od tego, czy zamontujemy kółeczka, czy nie.
  10. Anonymous Member

A za co ? przecież działamy zgodnie z prawem. Politycy, unia europejska rozstawia stoiska i ich nikt nie udupia, nie obrażamy władzy ani nic z tych rzeczy, z kółeczkami jesteśmy obiektem ruchomym.
  11. WjakWendeta Member

bez pozwolenia nie możesz czegoś takiego zorganizować tak samo jak nie możesz wyjść ze stołem na kółkach na rynek i sprzedawać dajmy na to jabłek.
  12. Anonymous Member

Za bardzo chcecie wydziwiać, a nie wiecie, na co możecie sobie pozwolić. Moim zdaniem najlepszym wyjściem byłoby na razie ograniczenie się do samych plakatów, bo nie wolno nam rozbić żadnego namiotu czy postawić stoiska bez uprzedniejszego zezwolenia. Gliniarze nas zgarną i będzie po wszystkim. Plakatów co prawda też nie wolno nam rozwieszać, ale zawsze możemy to zrobić w nocy. Wtedy nikt nas nie zauważy. Ze stoiskiem czy namiotem tak nie zrobimy, bo ustawianie ich w nocy mijałoby się z celem; plakaty natomiast, jeśli nikt ich nie zerwie, przetrwają te kilka dni i ktoś je zobaczy.
  13. A komu by się chciało zrywać plakat? Ten sposób z tym klejem z mąką ziemniaczaną jest dobry.
  14. WjakWendeta Member

Ewentualnie można rozdawać ulotki bo nawet jeślii policja miała by się przyczepić to można szybko czmychnąć , a stoisko to duży balast.
  15. Anonymous Member

Rozdawanie ulotek jest zgodne z prawem, więc nigdzie nikt nie będzie musiał czmychać, oczywiście nie w każdym miejscu bo nie możemy np. wbić do jakiejś szkoły i dawać ulotki.
  16. Anonymous Member

Żeby jeszcze policja znała prawo... Mogą nam possać, to prawda, ale wcześniej nas zatrzymają i wylegitymują. A wtedy anonimowość idzie się... no, wiecie co. Nie warto ryzykować. Plakaty to najbezpieczniejsze wyjście. Chociaż boleję nad tym, bo podejrzewam, że ulotki miałyby wyjebaną skuteczność; choćby ze względu na zainteresowanie, jakie musi budzić człowiek w masce.
  17. Trzeba jeszcze myśleć co ludzie zrobią z tą ulotką. Ja np. gdy biorę ulotkę od kogoś kto je rozdaje nie czytam jej, tylko wyrzucam bo wiem, że ta osoba bierze za to pieniądze.
    Nie mówię, że ulotki są złe, ale nie każdy je po prostu czyta, a plakaty można przykleić wszędzie w każdy miejscu i zawsze jakiś wzrok na nie poleci.
  18. Anonymous Member

Jeśli to ulotka od zwykłego człowieka to tak... ale co byś zrobił z ulotką, którą dostałbyś od człowieka w masce Guya Fawkesa? A? ;p
  19. Anonymous Member

Gdy w przyszłości będziemy organizować manifestację w terenie, moglibyśmy to wcześniej ogłosić plakatami z linkiem do www.worldcam.pl lub www.earthcam.com i informacją, w jakim mieście i w jakim dokładnie miejscu się ona odbędzie. Jeśli tylko wybierzemy miejsce, gdzie będzie jakaś kamera internetowa, ludzie będą mogli zobaczyć nas w internecie na żywo.
  20. WjakWendeta Member

Ulotek nie czytasz(nie bierzesz) żadnych a plakaty wszystkie tak ? Każdy twój post na tym forum mnie zadziwia.

AnonymousPL said:
    Żeby jeszcze policja znała prawo... Mogą nam possać, to prawda, ale wcześniej nas zatrzymają i wylegitymują. A wtedy anonimowość idzie się... no, wiecie co. Nie warto ryzykować. Plakaty to najbezpieczniejsze wyjście. Chociaż boleję nad tym, bo podejrzewam, że ulotki miałyby wyjebaną skuteczność; choćby ze względu na zainteresowanie, jakie musi budzić człowiek w masce.
    ale wiesz jak pojawi się policja, to możesz schować ulotki do kieszeni i sobie chodzić w kółko aż przejadą/przejdą
  21. Xaosuser Member

To

Pierdzielicie głupoty,że strona, że to, że tamto. Strona miała być TYLKO i wyłącznie rozbudową ulotki i nic więcej. Portal który nie jest dokończony miał być odrębny, ale nie, zamiast wykorzystać to co jest, lepiej siedzieć przed kompem i jęczeć o tym czego nie ma. Zjawisko typowe dla Polaków, nic tylko pogratulować.

Wy chcecie zrobić wszystko na raz, zamiast robić z głową jedno po drugim, to wrzucić wsio do jednego wora, stoły, namioty, kółka i wacek wie co jeszcze się tu pojawi, z takim podejściem, to gwiazdka nas tu zastanie zapewne.

Dodatkowe wybraliście najgłupszą z możliwych dat. Dla przeciętnego człowieka ta data nic nie znaczy, nie skojarzy ją z spiskiem prochowym, a co gorsza liczycie na opfacebook. Czy komu kolwiek z was przyszło do głowy, że jeśli fb padnie/ zostanie wyłączony / zniszczony tego dnia, przez nas, a zaraz po tym wy wyskoczycie z plakatami i ulotkami, to sława na która liczycie i która tak się ekscytujecie będzie bardzo negatywną sławą. Myslicie, że media będą bić brawa i chwalić takie coś ? Ludzie któzy tego dnia usłysza pierwszy raz o anonimowych w kontekście opfacebook i zobaczą te ulotki czy plakaty, pomyślą " to te ch$#@$%e co mi farmvile na fb rozwalili, walić ich"

Także gratulować ogaru, widać nie trzeba czanowców, żeby tu rozpierdzielić wsio.
  22. Sic! Member

0.3235927995593, co mnie załamuje? Wasze, a może raczej TWOJE podejście, bo wydaje mi się że zapominacie (ZAPOMINASZ) czym jest mem Anonymous...
    A może mam Ci po raz enty przypomnieć?
    Coś się tak przyczepił tego 5 listopada?

Co do stołu na kółkach (dawno się tak nie uhahałem) - polskie prawo jest dosyć okrojone i to co można robić w stanach - freewolne manifestacje, u nas są zabronione - pod każdym względem! Nawet gdy stoicie grupką gdzieś na chodniku mogą was wylegitymować za to że robicie zbiegowisko... Any question?
  23. Sic! Member

Do wypowiedzi Xaosuser dodam tylko że w każdym polskim radiu, telewizji czy w każdej gazecie ruch Anonymous po akcji opfacebook zostanie nazwany hakerami (co nawet nie wiąże się z tym czym haker się zajmuje) niż memem walczącym o wolność słowa w sieci i walcząca ze scjentologią...
    Więc jak kolega powiedział - pogratulować.
  24. Anonymous Member

5 listopada to beznadziejna data, a ssl2 i anonimowipolska.pl to beznadziejne strony... Więc co robić? ;p

Wybierzmy wreszcie tą pierdoloną domenę i wszyscy, którzy potrafią tworzyć strony, niech się zgłoszą. Ja jestem za anonimowipolska.pl i każdemu zaufanemu Anonowi, który zadeklaruje tutaj posiadanie umiejętności robienia stron, dam admina. Tylko niech się ktoś kurwa ruszy i zrobi coś, żeby jakoś ona wyglądała. Ja tego nie zrobię, bo nie potrafię. Ale ktoś z was na pewno potrafi. Skoro 5 listopada jest złym pomysłem, to musimy wyrobić się przed nim. I TO NA DŁUGO PRZED NIM, bo musimy zorganizować więcej niż 1 Paper Storm.
  25. Anonymous Member

Zresztą chuj ze stroną. Ssl2 na początek wystarczy. Jak kto się zainteresuje, to przecież poszuka sobie w internecie. Tak więc na plakatach umieszczajmy adres do ssl2. Wiem że despotycznie to brzmi, ale nie ma kurwa dyskusji. Skoro ustalaliśmy 15, to będzie 15.

P.S. Skoro akcja odbędzie się w godzinach nocnych, to w nocy 14/15, czy 15/16? Wolałbym to 2, bo dzisiaj już ni chuja nie zdążę ;p
  26. Sic! Member

AnonymousPL, jestem za anonimowipolska.pl zresztą, już ją trochę modernizuję bo fakt, trochę to niezbyt wygląda ;)
    Co do daty, jak robimy w nocy 15 to to ma być 15/16 ;)
  27. Anonymous Member

Jeszcze jedna prośba: po zakończeniu operacji Paper Storm, przejdźcie się po południu następnego dnia w 2-3 miejsca, gdzie rozwiesiliście plakaty i pstryknijcie zdjęcia. Może i skromna, ale to nasza pierwsza akcja, więc trzeba się nią będzie pochwalić na anonimowipolska.pl :p
  28. WjakWendeta Member

ja w tym stormie niestety nie wezmę udziału bo będę jutro na weselu. Mam nadzieje że niedługo będzie jeszcze jakiś storm.
  29. Peacemaker799 Member

A ja już swoją robotę wykonałem, wczoraj w nocy... :).
  30. Linoline Member

Co zrobiłeś?
  31. Peacemaker799 Member

Porozwieszalem plakaty, proste.
  32. Więc może nie zauważyłeś ale anonimowych nie można do niczego zmuszać, można im jedynie proponować:

1. Data 5 listopada nie byla moim pomyslem jest dobra bo dae zapas czasu na przygotowania, równie dobrze może to być 4 lub 3 listopada.
    2. Kierując się tym że :
    A) Strona nie skończona
    B) APL napisał że nie weźmie udziału bo ma zepsutą drukarkę
    C) Ktoś chce robić stoiska i coś organizować
    D) Sam nie jestem gotowy

Pomyślałem że w niecały tydzień tego nie zrobimy więc utworzyłem SONDE z zapytaniem "Przekładamy na później" Wyniki z dnia dzisiejszego godzina 14:14

3 głosy aby zostać przy aktualnym terminie
    9 głosów aby przenieśc na później

Jak widać chyba więcej osób chciałoby się dobrze przygotować. A więc tylko 3 osoby chciały zostać przy tak wielbionym przez Ciebie terminie.

2. Nie zabierałem głosu w dyskusji o stołach na kółkach więc prosze nie wprowadzać ludzi w bła błędnie mnie z tym kojarząc. Wydaje mi sie po prustu że nie rozumiesz tego że anonimowych nie możesz zmusić do tej czy innej daty podoba im się taka to robią w taką. Była sonda 9 osób chciało mprzełożyć 3 chciało zostać. Osobiści nie wierzę w to że facebook padnie, najwyżej zostanie wyłączony na 3 godziny a więc nie widzę związku pomiędzy datą 5 listopada a zniszczeniem facebooka - tym bardziej ze niszczenie facebooka to nie jest akcja anonimowych ! WIEC PYTAM PO CO KURWA LUDZI W BŁAD WPROWADZAĆ powinniśmy im powiedzieć że nie chcemy niszczyć tylko budować tak jak już napisałem we wcześniejszym poście :

Już wszystko jasne ? A więc ja spytam teraz Ciebie Why so serious ?
    • Like Like x 1
  33. Anonymous Member

Właściwie to zniszczenie facebooka będzie dziełem Anonimowych, o ile nastąpi ;p Ludzie, nie decydujcie za kogoś, czy jest Anonem...
  34. Sic! Member

0.32359279955933379, nie wiem czy wiesz ale akcje PS już nie raz ogłaszaliśmy z takim samym skutkiem...
    To teraz zadam Ci pewne zadanie do wykonania, a mianowicie...dnia 3 października napisz czy bądź zrób ankietę z pytaniem czy przekładamy akcję paperstorm na później... Jak myślisz, jaki będzie wynik?
    Any question?
  35. Anonymous Member

Każdy z was ma rację i nie wiem, po której stronie się opowiedzieć ;p Pójdźmy zatem drogą środka; niech każdy robi Paper Storm na własną rękę. Razem jest nas tu może z dziesięciu, więc nie ma szans na szum w mediach, nawet, gdybyśmy działali jednocześnie, więc nie ma powodu, aby upierać się przy jednoczesnym wykonaniu akcji przez wszystkich. Każdy niech robi PS kiedy może, byle zrobił go więcej niż raz i będzie dobrze. Wtedy Sic! będzie zadowolony, bo Anonimowi pojawią się w Polsce przed OpFacebook, a numerek dlatego, że zrobi PS gdy strona będzie gotowa. Ja natomiast pójdę całkowicie na kompromis i zrobię PS wtedy, gdy strona będzie gotowa + przed atakiem na faceboga.
  36. Linoline Member

Gdybyśmy działali jednocześnie, byłaby większa szansa, że świat (łoboszszszjaktopoważniebrzmiłokurwa) by to zauważył, niż gdyby każdy to robił w pojedynkę. Codziennie w miastach pojawia się miriad plakatów, które niosą jakiś przekaz, ale nikt się nimi nie interesuje, ponieważ
    a) jest ich za mało
    b) "aktywiści" zwyczajnie boją się cokolwiek zrobić ze strachu przed policją czy teściową, więc plakaty rozwieszane są w miejscach... ekhem...
    Według mnie wszyscy zachowujemy się zgodnie z punktem b), który zapewne jest najważniejszym powodem, dla którego przekładamy PS.
  37. Anonymous Member

Zrozum, teściowa wywołuje presję... a nie, ja nie mam teściowej. W takim razie, hmmmm... babcia? :p

Daj spokój, jest nas zaledwie paru, nie może być mowy o byciu zauważonym przez świat.
  38. Linoline Member

Też nie mam teściowej, ale legenda, to legenda :D

Co do tej akcji - skoro uważasz, że jest nas za mało, by zostać zauważonym, to czy jest sens tę akcję przeprowadzać?
  39. Nie twórzymy błędnego koła :

Jest nas mało więc nie przeprowadzamy akcji, a dlaczego jest nas mało ? bo nikt nie może się dowiedzieć o nas ponieważ nie przeprowadzamy akcji. Chociażby jeden plakat w naszej szkole/pracy/budynku gdzie często spędzmy czas może wiele zdziałać - kto wie kto może zobaczyć. Jest nas mało więc tym bardziej powinniśmy przeprowadzać akcje....
  40. Staram się pomóc...

Share This Page

Customize Theme Colors

Close

Choose a color via Color picker or click the predefined style names!

Primary Color :

Secondary Color :
Predefined Skins