Customize

Paper Storm

Discussion in 'Anonimowi w Polsce' started by Sileby, Aug 30, 2011.

1. Xaosuser Member

Po co ci maska :confused: idziesz w nocy i tapetujesz, zima idzie, jest ciemno i wieje, zbyt dużego ruchu po 22 się nie spodziewam na mieście, po za tym od czego jest jakiś szalik :confused:
  2. Anonymous Member

Ja niestety prawdopodobnie nie wezmę udziału w akcji, ponieważ drukarka mi się zepsuła. Szlag by to...
  3. Żeby akcja przyniosła jakies efekty, musi wywierać jakiekolwiek wrażenie na ludziach a w Warszawie ( tak jak wszędzie według mnie ) jak obkleisz trzy słupy w dwóch dzielnicach, a trzy słópy w centrum miasta wymiernie może to przynieść znacznie gorszy efekt, jeśli nie ma nas jeszcze wiele, to powinniśmy wykorzystywać to co mamy jak najlepiej i wcale nie chodzi mi o to, że ja biorę latarnie na konkretnej ulicy, tylko to czy jest nas na tyle dużo zeby objąć całe miasto czy nie, ale nie ważne, jeśli ktoś jeszcze uważa, że ma to sens, to dobrze, jak nie to trudno się mówi, postaram się jeszcze zgarnąć znajomych.
  4. Anonymous Member

Mam pewien pomysł, 14 w moim miescie jest organizowana spora impreza klubowa i cały czas sie zastanawiam czy nie wniesc tam ulotek albo plakatow i np ponaklejac w kiblach ( wiem że pomysł dziwny ale miłoby poznac wasze zdanie )
  5. Anonymous Member

Kible nie bardzo pasują jako miejsce naszego objawienia ;p Ani w ogóle klub, gdzie ludzie przychodzą tańczyć i pić i nie patrzą na ściany czy coś tam. No, chyba, że nakleisz coś na zewnątrz. Ale w środku odpada.
  6. cyddyn Member

racja lepiej na zewnątrz bo jest jeszcze szansa że pijani nie będą :p
  7. Anonymous Member

Widzę, że jesteś pełen optymizmu ;p
    • Like Like x 1
  8. Moim zdaniem powinnniśmy dać sobie troche więcej czasu do bo nie skończyliśmy jeszcze wszystkiego, a na sprawy organizacyjne jest za mało czasu. A co do Ciebie APL drukarka to nie problem masz tydzień, jak się postarasz to dasz radę chocioażby u kolegów. Jak jesteś z poznania to służe pomocą ;) Moge wydrukować tego troche i jakoś dostarczyć.
  9. Xaosuser Member

A Czego brakuje ? satrona informacyjna na ssl jest, nie trzeba drugiej/innej/nowej. Projekt ulotek ? jest. Data ? Jest. Maski dla chętnych, były/są. Chęci by to robić to jedyny brak jak znam naszą mentalność.
  10. Anonymous Member

Ej a co powiecie na to abyśmy gdzieś w centrum rozłożyli namiot infromacyjny, albo coś w tym stylu, stalibyśmy tam w maskach i dawali ulotki i objaśniali kim jesteśmy.
  11. Anonymous Member

Za mało nas.
    1. Udałoby się to zrobić może w jednym mieście.
    2. I byłoby to dwóch Anonów.
    3. Którzy byliby tam godzinkę, może dwie, a potem by się zmyli.
    4. Zgarnęłaby ich policja.
    5. Dziwnie by to wyglądało.
    6. Do namiotu nikt by nie wszedł.
  12. Sic! Member

No i AnonymousPL mam nadzieję rozwiał wasze wątpliwości...
    Ludzie, obudźcie się! Chcecie coś robić a pół godziny później mówicie że nie, że to jednak głupi pomysł... NIE TO SIĘ NIE UDZIELAJ! TO TEMAT DLA AKTYWNYCH NIE TYLKO W 'INTERLINKU' ALE I W REALU!
  13. cyddyn Member

ludzie by pomyśleli:
    Dwóch zboczeńców w maskach przy namiocie - lepiej trzymać się z dala
    Co to za odpały - lepiej to omine
    Chodźcie się z nich ponabijamy
    Nie dostaniecie mojego podpisu, znowu coś chcą zakazać /zalegalizować

Jedynie kiedy już mniej więcej będą wiedzieli ocb i byłoby nas więcej to by miało sens.
    • Like Like x 1
  14. Sic! Member

Będą wiedzieli? Chybaś śmieszny... W Ameryce nadal mało kto wie... A istnieją tam już od kilku ładnych lat...
  15. WjakWendeta Member

gdyby udało nam się ogarnąć kilka osób w jednym mieście to miało by to sens. Oczywiście największym problemem nie będą ludzie a pozwolenie, gdyż na nielegalu nie ma się za co brać, bo po kilku minutach skończymy na komendzie.
  16. Mi się spodobał pomysł tego stoiska, wyglądałoby to profesjonalnie jeśliby to dobrze zorganizować, a 2-3 anonów w zupełności wystarczy. Namiot to głupi pomysł bo ludzie baliby sie wchodzić ale otwarte stoisko z ulotkami i anonowymi gadżetami to już lepszy pomysł ;) Ale tak jak mówi WJW bez pozwolenia nie ma szans na coś takiego.
  17. WjakWendeta Member

W razie czego jakby chodziło o taka akcje w Krakowie to ja się pisze.
  18. Ja się w Poznaniu piszę ;)
  19. cyddyn Member

Ale to Ameryka. Tam myślą że w Europie żyją smoki -.-
    W Polsce takie coś nie przeszło by bokiem. Chyba że jakaś partia tego by chciała baardzo.
    Poza tym w USA jest więcejludzi i ciężko żeby wszyscy wiedzieli o wszystkim
  20. Sic! Member

No to chyba nie znasz ludzi albo nie brałeś udziału w takim przedsięwzięciu...
    Przecież wy nawet nie wiecie o co chcecie walczyć! Zastanówcie się! Znowu coś planujecie, organizujecie, ale nadal zero konkretów!
    Kolego numerkowy, Poznań to bardzo ładne miasto, dziś z niego wróciłem...ehh te studia... Powiem Ci że cieszyło by mnie jak bym kiedyś tap zajechał i znalazł choć niedużą ulotkę Anonów...nie zostawioną przeze mnie!
    Albo konkrety albo nie pisać!
  21. Linoline Member

Poznań się pisze
  22. WjakWendeta Member

ja będę musiał chyba sam coś ogarnąć
  23. Sic! Member

No i to mi się podoba!
  24. WjakWendeta Member

Zajmę się małą akcją ulotkową, wykorzystam wzór ulotki z poprzedniej strony.
  25. osobom z poznannia służe pomocą jeśli chodzi o ulotki, mam dwie drukarki więc mogę sporo tego wydrukować
  26. Xaosuser Member

Pytanko, jak zamierzacie je przymocować do ściany czy czegokolwiek ? Czym ^^ ?
  27. Anonimowy Member

28. WjakWendeta Member

i już masz odpowiedź :)
  29. Nie wiem jak tam ogólne nastroje panujące w związku z przekładaniem akcji na pózniej ale uważam że dobrze byłoby to zgrać juz z ta planowaną akcja niszczenia fb, jeśli rzeczywiście ktoś chociaż spowoduje jakieś większe zamieszanie w tym portalu społecznościowym, to towarzyszace temu ulotki na ulicach tego samego dnia mogą rzeczywiście odnies jakis większy skutek, oczywiście pojawienie sie w jakichkolwiek mediach byłoby najlepsze dla propagowania tego ruchu, a na pewno ma to większe szanse jako wzmianka ze w Polsce gdzies tam sie pojawiły ulotki i plakaty przy okazji mówieniu o opfacebook.
  30. Anonymous Member

31. Sic! Member

Taa, tylko że media skupią się na domniemanym rozwaleniu fb a nie o kilku ulotkach.
  32. Ale lepsze jak ktoś sie wkurwi ze ma naklejony na ścianę bloku ulotkę i przynajmniej świadomość co ona morze oznaczać nie wyleci mu jeszcze z głowy, może wyjdą zrobić sobie słitaszne focie a tu plakat ;)
  33. sch00lb0y678 Member

przyłącza się ktoś do akcji z okolic Rzeszowa ? poproszę podać dokładną datę parper storm ;]
  34. WjakWendeta Member

nie do końca bo nie pisze o ile przesuwamy ;p
  35. Jak nie jak nie ;P
  36. WjakWendeta Member

czyli że jednak ten 5th of November ?
  37. WjakWendeta Member

hmm... może być też jestem za ( to w tym wypadku zrobić to w nocy z 4 na 5)

Share This Page

Customize Theme Colors

Close

Choose a color via Color picker or click the predefined style names!

Primary Color :

Secondary Color :
Predefined Skins