Customize

Paper Storm

Discussion in 'Anonimowi w Polsce' started by Sileby, Aug 30, 2011.

1. Xaosuser Member

Ta jasne, temat niżej dość jasno pokazał jak bardzo liczne te legiony są, raczej forumowi wojownicy a nie bojówki :p
  2. Peacemaker799 Member

Więc 15-17 Października. Jednoczymy się.
    Nie bój się, zbierzemy legion.
  3. Ej Xaosuser mówiłeś że nawiązałeś kontakt z kolegami z anonymity.xn.pl. Ja pisałem do organizatora z pozniania i nie dostałem odpowiedzi więc czy mógłbyś wysłać im link do WRU (http://www.anon.ssl2.pl/) Nie ma sensu gdyby na ulotkach były inne strony ;)
  4. Xaosuser Member

co to jest wru :p Pisząc podałem im link do tego tematu w sumie.
  5. Wirtualne rozszerzenie ulotki ;) anon.ssl2.pl cyddyn wymyślił abyśmy się krócej pisało :)
  6. Xaosuser Member

hmm hmm maila sprawdziłem, odezwu brak od nich :p ( pisałem na adres do którego mieli się zgłaszać organizujący papierburze
  7. cyddyn Member

ok spoko szkoda że nie zdążymy przed wyborami i będziemy czekali 4 lata żeby coś zmienić w Polsce
  8. Xaosuser Member

:confused: a co nie możesz sam ruszyć się i czegoś zrobić, kawałek niżej jest temat aktualny i tma trzeba cos robić i to szybko, a jak narazie mimo kilkudziesięciu wyświetleń ani słowo nie padło. Zajebiste podejście...
  9. cyddyn Member

szczerze to nie ogarnę teraz tego bo chory jestem i się mi w ogóle ciężko skupić
  10. Anonymous Member

Czy wiecie, żeby w Łodzi i okolicach się coś szykowało? Doszły mnie takie głosy...
  11. Peacemaker799 Member

Nie, ' chyba ' nie..
  12. Anonymous Member

A pomiedzy łodzia a wwa?
  13. Peacemaker799 Member

Ja organizuję pomiędzy WWA a Radomiem. Natomiast, co do Łodzi... - nikt nic nie słyszał, nikt nic nie widział. Nikt aktualnie nie dzieli się takimi informacjami.
  14. MuFat Member

Hej. Jestem nowy i bardzo chętnie zacząłbym działać na terenie Podlasia. Napisałem w sprawie PaperStorm na http://www.anonymity.xn.pl/ ale z tego co widzę po waszych postach raczej nie doczekam się odpowiedzi. Prosiłbym o kontakt i możliwość ukierunkowania (również technicznego).
  15. Peacemaker799 Member

Witaj. Ustalono, iż akcja odbędzie się 15-17 Października. Co do plakatu, to zostanie użyty (najprawdopodobniej ) owy plakat : file.html.jpg
  16. Anonymous Member

tak i tenże plakat do pobrania w rozdzielczości wyższej oraz jakości przedniej z tematu "plakaty i ulotki" pobrać możesz
  17. cyddyn Member

18. MuFat Member

19. Sic! Member

Może zamiast gromadzić się w 'pary' zróbcie coś... Ludzie od takiego myślenia można zwariować...
    Kiedy 'ogół' myśli jednostki pracują!

Ja bym proponował nie widełki jako data a konkretny dzień i godzina... Dajmy na to 15 października, godzina 23.30...
    Czemu tak? Większym szokiem będzie jak w niedzielę rano ludzie to zobaczą niż jak przez trzy dni, w różnych miejscach i o różnym czasie będą pojawiały się ulotki...
  20. Anonymous Member

Fuckyeah! Popieram.
  21. cyddyn Member

Może godzinkę wcześniej?
  22. Sic! Member

Godzinkę wcześniej? Bez przesady, godzina wcześniej czy później nie robi różnicy... Byle nie dzień przed czy dzień po.
  23. Anonymous Member

Jest ktoś w regionie Kraków-okolice chętny do wzięcia udziału w Paper storm
  24. Anonymous Member

Godzina w te czy we wtę... mi to za jedno. Byle było wtedy ciemno
  25. Anonymous Member

Ok, czyli 15 października. Od jutra pozostaje 8 dni, a jutro, jeśli mugiwara do tego czasu się nie odezwie, ujawnię adres naszej strony oraz dodam konta kilku zaufanym osobom. Gdybyśmy się spięli, dalibyśmy radę ją trochę dopracować do 15go, bo w sumie teksty wszystkie na razie gotowe, wystarczy popracować nad wyglądem. Stąd pytanie, czy łączymy ssl2 i stronę moją + mugiwary, oraz czy na plakatach podajemy adres do niej czy do ssl2?
  26. Anonymous Member

Najlepiej ssl2 albo ssl2 na innym adresie
  27. Sic! Member

'Jest ktoś w regionie Kraków-okolice chętny do wzięcia udziału w Paper storm'

Kur**, o tym mówiłem! Po chorobę kogoś szukasz? Sam nie potrafisz? Boisz się? Mama Cię nie puści? To sobie odpuść... Nie masz nikogo zaufanego wciągniętego w nasze szeregi? To znajdź!
    Osobiście nakręciłem kilku obywateli w nasze szeregi lecz na akcje ich nie ciągnę - po co, zbędny balast... Lepiej i łatwiej prowadzić akcję samemu, w pojedynkę niż w grupie...

Chcesz w grupie - spoko, ale nie zadawać po sto-kroć tych samych pytań!

AnonymousPL, co do strony to zależy, do 15 mamy czas by zdecydować. Pierw byśmy musieli ją zobaczyć aby ocenić.
  28. WjakWendeta Member

Nie wiem jak wygląda twoja strona wiec ciężko to ocenić, jednakże połączenia przeważnie mają większą "siłę". Me zdanie pewnie nie jest zbyt ważne ale też chce być Dramatis Personae w tym "głosowaniu", trochę odbiegłem od celu, ja byłbym za połączeniem.
  29. Anonymous Member

A ja mysle ze nie jestesmy gotowi. Dajmy sobie troche czasu po co od razu 15, zrobmy trosze szumu, i mysleze najlepiej bedzie zrobic to w listopadzie moze symbolicznie 5
  30. Anonimowy Member

Łączymy? W jakim sensie?
    Skoro strona AnonymousPL i mugiwary nie jest jeszcze gotowa to na plakatach można umieścić www.anon.ssl2.pl
    Później można z niej zrobić przekierowanie i wspierać waszą stronę.
  31. Sic! Member

A jaką Twoim zdaniem symbolikę ma 5 listopada?
    Wiesz w ogóle co się wtedy wydarzyło?
  32. WjakWendeta Member

Spisek prochowy. Ale to nie nawiązanie do nas tylko V jak Vednetta
  33. Sic! Member

W gwoli przypomnienia: 5 listopada 1605 - Gunpowder Plot (Spisek Prochowy) - próba wysadzenia Angielskiego parlamentu - Izby Lordów przez Guy'a Fawkes'a (stąd jego maska w filmie V for Vendetta - odniesienie wysadzenia Pałacu Westminsterskiego (?) przez Vi z filmu do wysadzenia parlamentu przez Faweks'a).
    Co łączy maskę Guy'a z Anonymous?
    Anonymous jest mem'em internetowym... Ktoś sobie założył temat przeciw scjentologii (na 4chanie oczywiście) i tak przeszło to do świata realnego - nazwa Anonymous wzięła się z twórcami postów na 4chanie - posty dodawane przez anonimów.
    Samo propagowanie maski też się wzięło z 4chana - Epic Fail Guy, odpowiedź na totalnie idiotyczną wypowiedź, przeważnie wyrażana takim oto obrazkiem: http://www.joemonster.org/i/b/epic.jpg
    Wiecie, maska, anonimowość... Czemu nie, co?

Więc droga koleżanko/kolego, nie łącz filmu V for Vendetta z ruchem Anonymous, nie próbuj przypisać im loga filmu (V), nie uważaj że anon bez maski nie jest anonem...
    Jedyne jaki możesz wziąć przykład to, jak na razie, praca w pojedynkę w celu zwerbowania legionu...

Uff, się napociłem...
  34. Anonymonster Member

Czesc, jestem Polakiem lecz tam nie mieszkam, przyjaciel ktory pomagal w tworzeniu "POLszewiki" zostal aresztowany. Jestem gotow walczyc o wolnosc slowa....ale nie znam dobrze Anon i nie wiem jak to dziala.
    Ktos pomoze?
  35. Anonymous Member

Nie siedziałem na forum juz jakis czas, ale skoro jest data i plakat, to działam w Warszawie.
  36. Apropo Warszawy to można by tylko wstępnie omówić jak stoimy z ludźmi ( w kontekście tego czy możemy pozwolić sobie na zajęcie sie naszymi dzielnicami, czy o ile jest nas naprawdę niewiele wpompować większość w centrum )?
  37. Zapewne temat był już wiele razy wałkowny, a ja nie jestem na bieżąco, można by założyć oddzielne tematy dotyczące poszczególnych większych miast i tam już rozmawiać tylko o miejscowych konkretach, nie mącąc w innych tematach.
  38. Xaosuser Member

Ale co chcesz omawiać ? będziecie się dzielić kto jaki słup oklei :confused:. JEst data, jest godzina, ruszyć dupska w miasto i plakatować wsio. Tym bardziej, że w mniejszych miastach jest spora szansa, że zostaną tektury z plakatami wyborczymi na słupach ^^
  39. Anonymous Member

u mnie na 99% zostaną przynajmniej 2 tygodnie. mimo wszystko chyba nie pójdę sam. Nie mam maski. I nie zapowiada się żeby ktoś prócz mnie miał wyjść. Przejdę się może tak po prostu z kolegami po mieście żeby zobaczyć czy się coś dzieje. Jak tak to się zmyję i też coś skleję

Share This Page

Customize Theme Colors

Close

Choose a color via Color picker or click the predefined style names!

Primary Color :

Secondary Color :
Predefined Skins