Operacja Mail Storm, polegająca na spamowaniu skrzynki Zgromadzenia Księży Marianów ( prowincjal@marianie.pl ) wiadomościami o treści "Stop cenzurze! Oddajcie głos Bonieckiemu!" lub podobnej, albo obrazkami z podobnymi hasłami, będzie odbywać się w każdy poniedziałek, środę, piątek i sobotę w godzinach od 20:00 (najwcześniej zaczynajcie o 18:00) do 00:00. Zaleca się łączenie przez Tora i używanie specjalnie do tego celu założonego konta e-mail, najlepiej o loginie anonymous[najmniejsza możliwa liczba porządkowa]@mail.mail Oczywiście jeśli macie własne propozycje, nie wachajcie się składać ich w tym temacie.
Oto mail bomber którego dotychczas używaliśmy : http://www.multiupload.com/Q7M6GTO39J 1. Po pierwsze zakładamy zupełnie nowe konto na gmailu (chyba nie musze opisywać jak to zrobić) 2. Uruchamiamy program i wypełniamy pola w następujący sposób : Subject : Stop cenzurze! Oddajcie głos Bonieckiemu! Message : Stop cenzurze! Oddajcie głos Bonieckiemu! Victims E-Mail : prowincjal@marianie.pl Your Gmail : Tu wpisujemy nasz nowo założony gmail Password : Hasło do naszego nowo założonego gmaila Teraz wystarczy kliknąć start. Absurdalnie proste W polu message można jeszcze dodać : we are anonymous, we are legion, we do not forgive, we do not forget, expect us albo coś od siebie Uwaga konto musi być koniecznie założone na gmailu konta na innych domenach nie będą współpracować z programem. Jeśli ktoś miałby jakikolwiek problem z tym mail bomberem to adronix znalazł i używa innego : http://www.youtube.com/watch?v=p6VlmhxqhOY Pzdr. numerek
Hmm, mógłby ktoś wrzucić poradnik, jak korzystać z tego programu za pomocą tora? Jakiś czas temu bawiłem się tym, ale nie mogłem włączyć przeglądarki :O.
Ściągasz polską wersję, instalujesz, włączasz przeglądarkę (ja używam Firefoxa i na doświadczeniach z nim opisuję, co robić. Na innych przeglądarkach nie wiem czy tak to działa), włączasz Tora, gdy Ci się włączy klikasz w "Użyj nowej tożsamości". Po chwili otworzy Ci się nowe okienko przeglądarki, ze zmienioną ikonką, w którym to okienku będzie się wyświetlać strona z gratulacjami i informacją, jakiego adresu IP używasz. W tym właśnie nowym oknie przeglądaj internet. Jeśli chcesz jeszcze raz zmienić IP, po prostu kliknij znowu w "Użyj nowej tożsamości" i poczekaj moment. Nic prostszego
Mam parę problemów: - Ściągnąłem Tor Browser Bundle, uruchomiłem, wszystko było dobrze. Wyłączyłem, włączyłem jeszcze raz i uruchomiła się tylko Vidalia, bez przeglądarki. (dodam, że nie generalnie nie mam zainstalowanego firefoxa, jeśli ma to jakieś znaczenie) - W jaki sposób używać z torem mail bombera, z którego przecież nie korzystam przez przeglądarkę?
Na pewno jest sposób aby Anonimowo korzystać z mail bombera ale nie sprawdze i nie wytestuje tego ponieważ jutro i pojutrze mnie nie ma a dziś nie zdążę -,-
Plik z bomberem chyba się zepsuł. Ściągam, a gdy próbuję włączyć/zainstalować, wyskakuje mi okienko, że aplikacja nie została właściwie zainicjowana.
Ej, w ogóle, jakby się pojawił tutaj ktoś, kto jeszcze nie wie, o co kaman. Znalazłam artykuł, a w artykule cytat, który ładnie mi leży jako mailowy dodatek: Ksiądz Adam Boniecki musi milczeć "(...) – Powieszenie tego krzyża ukradkiem, z księdzem Popiełuszką w tle, nie było fortunne – mówił ks. Boniecki. – I trzeba zrozumieć – jeśli się jest katolikiem – że nie na walce o krzyż w Sejmie polega piękno Ewangelii. Jan Paweł II mówił przecież: nie chcemy przywilejów, chcemy wolności. (...)"
No elo tez chcialem pomoc ale mama mi powiedziala ze to nie ladnie ;// mozna to robic bez zgody mamy?
Jakiś gościu gada, iż chciał spamować ale mama mu nie pozwoliła, pewnie nawet nie wie o co i po to wszystko robimy.
Proponuję na razie zawiesić działania "hakerskie", żebyśmy mogli nawiązać spokojny dialog z ZKM i z TVP Info czy też jakąś inną stacją, jak wolicie.
No dobrze, czyli zakładam że OpMS na chwilę obecną zawieszamy. W ogóle to mnie na dobry początek usatysfakcjonuje nie tyle nawet od razu zdjęcie zakazu z księdza Bonieckiego, co oficjalna i sensowna informacja, dlaczego ten zakaz został nałożony. Tzn, wszyscy wiedzą dlaczego, ale nikt nigdy zdaje się nie pofatygował się nigdzie w celu wydania jakiegokolwiek oświadczenia.
Jeszcze mam jedno pytanie czy ktoś z Was był by zdolny do tego aby napisać aplikację mailbombową która łączyła by się z TORem bo raczej te co akurat maym to raczej podpiąć się ich nie da
Jeśli się nie mylę, to pod gmaila jest to niemożliwe, bo korzysta z java scryptów, na które tor jest bezradny. Do tego gmail (i cale google zresztą) prowadzi bardzo skrzętny podgląd logó i IP swoich skrzynek na wypadek włamań na nie i... działań noszących znamiona przestępstwa (groźby, oszustwa z allegro, spam itp). Niestety sa znani właśnie z bezpiecznej poczty i współpracy z policją, zatem jak pisać mailbombera, to pod inne serwisy pocztowe. A nie ma jakichś 20minutemaili z opcją wysyłania wiadomości? Przy pisaniu bota chyba nie byłoby mu trudno dopisać kilka linijek, by sam tworzył nowe konta co jakiś czas, a na pewno to utrudni kasację maili jak będą i kilkudziesięciu kont miast jednego.
Co powiecie gdybyśmy poprosili administrację o udostępnianie działu "Polski" tylko dla zarejestrowanych użytkowników ? Dało by nam to że ci durni dziennikarze nie mogli by czytać tego co piszemy i wyrywać naszych wiadomości z kontekstu.
Tak przy okazji dwa artykuły o nas spoza polski Code: http://www.monstersandcritics.com/news/europe/news/article_1683159.php/Anonymous-hacking-attack-on-Polish-Catholic-order http://www.computerwoche.de/security/2502336/
Panu z Frondy proponuję pokazać jak upierdliwa jest zawalona skrzynka. BTW, rozwaliło mnie: "to są wolnomyśliciele jacyś". Ok, z góry zalożył, że nie ma tu ani jednego katolika i że żaden katolik nie mysli samodzielnie. Ale być może to moja nadinterpetacja. Jestem za zablokowaniem forum, które już w ogole powinno dawno być zablokowane, tyle, że to nie problem się zarejestrować i poczytać ;]
Mnie trochę zdziwiło że powiedział "nie kierują się dobrem kościoła". Kto do kurwy nędzy powiedział że mamy zamiar kierować się dobrem kościoła. Wkurza mnie że ktoś mówi za nas.
Odpada. Administracja się nie zgodzi, poza tym wolność dostępu do informacji to jedno z naszych ważniejszych założeń. A o wiele gorzej dla nas wyjdzie, jeśli dziennikarze trafią na zamknięte drzwi i napiszą w swoich artykułach, że banda hakerów w zamknięciu planuje zabójstwo prezydenta.
Nie, po prostu w zamknięciu płaczemy i łączymy się w BULU po wspomnianym mordzie. Albino, nie przesadzasz jednak trochę? Od informacji jest strona, nie forum dyskusyjne. Np. wg mnie Ziobro jest chory na głowę, ale jeżeli będę chciała, żeby się o tym dowiedział, zostawię mu na stronie stosownego newsa. Po prostu nie przesadzajmy, wszystko ma jakieś granice. Też popieram dostęp do info, ale to jeszcze nie znaczy, że cały kraj musi wiedzieć, co myslę na dany temat, a temu zdaje się służą fora. Wymianie poglądów, planowaniu tego, czy tamtego. Przecież czymś takim sami podkładamy sobie wieprza. @Edit Powinna być przynajmniej jedna część forum dostępna jedynie dla zarejestrowanych służąca celom organizacyjnym.
here you have more information We are trying to fight with restriction of freedom of speech in our country
Temat dziennikarzy przerabiałem. Kiedyś jeden z użytkowników forum motocyklowego zaproponował kolejny protest na autostradzie w danym dniu. Nie było jeszcze nic ustalone ale dziennikarze to podchwycili, puścili newsa i skończyło się przymusowym protestem. Pomysłów było mnóstwo, żeby takim sytuacjom zaradzić. Skończyło się założeniem stronki dla publikacji oficjalnych komunikatów oraz osobnego ukrytego działu forum dla zaufanych osób gdzie poruszane były tematy, które nie powinny ujrzeć światła dziennego. Wątek główny na forum pozostał widoczny, otwarty oraz bardziej pilnowany.
Czyli planujesz przeprowadzać wszystkie nasze teraźniejsze i przyszłe operacje w naszym ośmioosobowym gronie? Oczywiście, że nie. Ach, więc (pozwól, że uprzedzę Twoją odpowiedź) proponujesz, żebyśmy w jakiś sposób sprawdzali ludzi, a potem dawali im dostęp do tej ukrytej części forum? A w jaki sposób byśmy ich sprawdzali? Pytaniami? Każdy głupi znajdzie dobre odpowiedzi na nie. A może okres próbny? Ile by on trwał? Tydzień? Nie, za mało. Rok? Nie, za dużo. Czekając rok na dopuszczenie do grona "elit" (których wśród Anonów nie ma, o czym już była kiedyś długa i wyczerpująca dyskusja), każdy by rzucił to w diabły, niezależnie od chęci. No to, dajmy na to, miesiąc. Rozsądny przedział czasowy, prawda? Och, jest tylko jeden szkopuł. Był ostatnio ktoś taki, kto przez dość długi czas udzielał się na forum i wydawał się normalnym, rozsądnym człowiekiem; potem zaczął trollować i skończyło się to dla niego banem. Skoro nie pytania i nie okres próbny, to co w takim razie? Certyfikat IQ?