Customize

OP Bluetooth

Discussion in 'Anonimowi w Polsce' started by zortzmf, Nov 3, 2011.

1. zortzmf Member

Ciekawa akcja. Można by ją wykonac też w u nas.

"Have you ever sat on the bus station, waiting and doing nothing, beeing bored to death having nothing to do, watching other people beeing bored?

Well now you can do something!

I'm new to the plan, but I've already got an idea. Since I work with mobile bluetooth, I can share an interesting fact with you:

Around 20-30% of people have their mobile bluetooth connection on all the time!

What does that mean? That you can pass information to them. FREE, FAST and ofcourse, ANONYMOUS!

Almost every mobile phone has a bluetooth connection, so all you need to do, is go to a crowded place, turn on your bluetooth, select the content you want to send, search for targets, select your target and start sharing and spreading the idea!

1. Do not forget to change your bluetooth device's name on your phone. Be ANONYMOUS!
    2. Send .jpeg files/posters or short text messages. Keep it simple!"
  2. Hah, śmieszne - w szkołach można łatwo w ten sposób przesyłać pliki. Spróbuję.
  3. Hmmm, ciekawe.

Ale chodzi o to, że ja coś komuś wysyłam, ten to akceptuje i potem sprawdza/ odtwarza co to jest, tak :)? Chyba, że się mylę.
  4. zortzmf Member

Sprawa prosta. Właczasz bt, szukasz osoby z włączonym bt i wysyłasz mu zdj, wiadomośc etc.
  5. Ale to od razu mu się nie wyświetli. Musi to zaakceptować, a nie każdy to robi, no ale spróbuje. Zaraz ściągnę jakieś zdjęcia.
  6. zortzmf Member

Nie zapomnijcie zmienic nazwy urzadzenia
  7. Po prostu gdy nie mamy co robić siedząc autobusie/tramwaju/pociągu/domie publicznym/kolejce/banku/szkole itp. wysyłam przez bluetootha link bądź ulotkę anonów do wszystkich dostępnych osób, a przeważnie te osoby też nie mają co robić więc sprawdzają co im chcemy wysłać. I to cała filozofia nie wiem czemu opis był po angielsku. Nie jest to żadna operacja tylko po prostu kolejny sposób na reklamowanie i propagowanie ruchu Anonymous.

Pzdr. numerek
  8. Zawsze to jakiś krok w stronę Anonymous.
  9. Powinniśmy ten ruch propagować wszystkimi możliwymi drogami i oby takich pomysłów był jak najwięcej.
  10. Anonymous Member

Przezajebisty pomysł :)
  11. Anonymous Member

Podejrzewam, że OP Bluetooth będzie miało zajebistą skuteczność, więc... nie zaczynajcie jej jeszcze :) Niektóre informacje na anonyops.pl są błędne i trzeba to poprawić, poza tym kilka działów dodatkowo by się tam przydało. Rozmawiam już o tym z gr0w33rem.
  12. zortzmf Member

Można by stworzyć zbiór informacji jakie możemy wysyłać poprzez bt. Zawsze jakaś spójność będzie.
  13. Anonymous Member

Przez BT lepiej byłoby wysłać jakiś prosty obrazek; najlepiej maska tak jak na ulotkach/plakatach + link. Tylko że ten link właśnie odnosiłby do anonyops.pl która wymaga usprawnienia.
  14. Anonymous Member

Poprawienie anonyops.pl powinno zająć dzień, może dwa, jak tylko gr0w33r odpowie na moją wiadomość. Chodzi o naprawdę drobne (ale bardzo ważne) poprawki w tekstach i dodanie paru działów.
  15. Przygotuje tutorial dotyczący bluejackingu czyli jak wysłać jeden obrazek/tekst/wizytówke do wszystkich naraz i jak zrobić aby rozsyłało się automatycznie i w ogóle te sprawy. Pozwólcie że zrobie w weekend.
  16. zortzmf Member

Jeśli znajdę czas, powrzucam jakieś obrazki/teksty etc.
  17. Anonymous Member

Nie ma sensu zalewać nas powodzią treści możliwych do wysyłania. Wybierzmy jeden wzór plakatu z tematu "Plakaty, ulotki" i jazda.
  18. Proponuje najprostsze - logo i link.
  19. Ja wrzuciłem na telefon projekt mojej wlepki i to będę wysyłać.

wlepka2.png
  20. Anonymous Member

Trochę ta maska... brzydka :p Ale projekt dobry. Tylko że ja bym zamienił tą maskę na ładniejszą :)
  21. Mianowicie, na jaką?
  22. Anonymous Member

23. Anonymous Member

Zrobiłbyś taką wlepke ale z logiem Anonimowych ?
  24. cyddyn Member

25. Anonymous Member

Ja do wysyłania tekstu polecam aplikację BTExplorer dzięki której możemy automatycznie wysyłać wizytówki
    Przykład:
    Wysyłamy tekst o treści anonyops.pl do osoby która ma aktualnie włączony BT i w tym samym momencie u osoby która miała dostać ową wizytówkę pojawia się taki (lub podobny) komunikat anonyops.pl Czy chcesz zapisać kontakt ? Czyli bez akceptowania itp Społeczeństwo może dowiedzieć się o nas w taki sposób, oczywiście komunikat może być inny ale trzeba pamiętać o tym że ludzie zazwyczaj są leniwi i czytają krótkie komunikaty
    Myślę że każdy znajdzie aplikacje po nazwie googlując ale jeśli były by problemy to możecie pisać do mnie na PW z chęcią pomogę
  26. cyddyn Member

nie trzeba aplikacji. Wizytówki pobierane są zawsze i automatycznie. Jest tylko pytanie czy zapisać
  27. Anonymous Member

Tak oczywiście ale aplikacja wizytówki wysyła automatycznie więc wystarczy tylko być w zatłoczonym miejscu i czekać na osoby które mają włączony BT wydaje mi się że dzięki aplikacji wyślemy więcej wizytówek niż ręcznie :)
  28. cyddyn Member

a jeśli o to chodzi to ok ale część telefonów (w tym mój) nie obsługuje ap z BT
  29. anonmzghj Member

Wykombinowałem takie coś, akurat rozmiar na komórkę 240x320
    anonjpg_rpherea.jpg
  30. Anonymous Member

a druga część tak, napisałem informację dla każdego Ty niestety musisz głosić słowa anonymous ręcznie :)
  31. Tuziak Member

Porada.
    Skoro macie BT a jak sami wiecie niektóre radia samochodowe też takie mają.
    Ruszcie do supermarketów typu Media Markt czy RTV EURO AGD, do działu elektronika samochodowa, znajdźcie radio z łącznością BT i pościcie dzięki temu nagrane z telefonu którekolwiek z nagrań, stańcie trochę dalej że niby coś przeglądacie.
    • Like Like x 1
  32. AnonyNeos Member

Bardzo ciekawa inicjatywa, na pewno sam będę w ten sposób 'promował' Anonymous Poland.
  33. anonLie Member

Ej, to mi sie bardzo podoba, naprawde O:
  34. RainbowSix Member

Ale pewnie zdajecie spobie sprawę, że większość urządzeń do przesyłu danych wymaga początkowego sparowania? Raczej ciężko jest sobie ot tak nadać komuś audio. Z telefonem jeszcze przejdzie, ludziom się nudzi i mogą odebrać.

Już więcej sensu ma użycie mp3 z nadajnikiem FM. Zazwyczaj zasięg tego oscyluje w granicach 5 metrów.

Albo nadać komunikat przez CB. Ma ktoś CB? :D
    • Like Like x 1
  35. anonLie Member

cb to jest ta krotkofalowka w samochodzie? D:
  36. Anonymous Member

37. cyddyn Member

parowanie głośników: 70% ma hasło 0000
    btw na WiFi z wep wchodzi często 12345 :p
  38. RainbowSix Member

No ale co mi po haśle (btw. chyba wszystkie urządzenia bluetooth mają stadardowe 0), kiedy przy większości modeli musisz potwierdzić odbiór podpinanego urządzenia? Push the button telepatycznie bywa ciężkie do wykonania, chyba, że potrafisz wyginać łyżeczki i takie tam :p

12345? You make my day :D Już lepiej przeskanować klucze dostępowe.

BTW: Na co wam wifi przy tej akcji?
  39. Mój ojciec ma skaner szerokopasmowy i to daje już lepsze możliwości np. jeśli TP nie chce się ciągnąć kabla i montuje telefon radiowy można bez przeszkód słuchać rozmów a nawet się do nich włączać nie mówiąc już o policji, straży pożarnej czy lotniskach ;) A wymiary ma troche grubszej krótkofalówki.

Share This Page

Customize Theme Colors

Close

Choose a color via Color picker or click the predefined style names!

Primary Color :

Secondary Color :
Predefined Skins