Customize

Norges ACTA aktivisme- og diskusjonstråd

Discussion in 'Prosjekt Skynet' started by yax, Jan 26, 2012.

 1. yax Member

  Norges ACTA aktivisme- og diskusjonstråd
  ACTA står for Anti-Counterfeiting Trade Agreement. ACTA er internasjonal avtale etablert av amerikansk underholdningsindustri, de prøver og har forhandlet seg frem til en enighet bak lukkede dører i andre land. Noe som undergraver et demokrati bygd på åpenhet. Avtalen ble skapt for å ivareta opphavsrettighetene, for å styrke merkevarebygging og for å forebygge forfalskning.

  Kulturdepartementet har allerede prøvd å snikimplementere deler av ACTA inn i norsk lov. Det ble avslørt i 2010 at kulturdepartementet ikke journalførte et notat sendt fra underholdningsindustrien, notatet viste endringer de ville ha i norsk lovverk, de krevde at den digitale teknologien skulle tilpasse seg deres media og der dette ikke lot seg gjøre, skulle borgerne overvåkes elektronisk. Det er ikke underholdningsindustrien som skal operere som politi på nettet!

  ACTA ble nå signert av EU, og har blitt signert av Australia, Canada, Japan, Sør-Korea, Marokko, New Zealand, Singapore og USA. Dette vil presse Norge til å måtte ta et standpunkt. Tidligere har KD og JD sagt at dette ikke er aktuelt å ta et standpunkt og at det ikke er nødvendig ennå.

  I mine øyne er ACTA et monopolistisk monster som truer friheten, innovasjonen, menneskerettighetene, kreativiteten og borgerrettighetene våre. Og sist men ikke minst, ACTA gir blaffen i den private sfære, er et tillitsbrudd mellom borger og stat. Selv om man ikke har noe å skjule, betyr det ikke at man ikke har noe å frykte.

  Tenkte vi kunne ha en tråd der vi kan legge hodene våre i bløt, finne ut hva vi kan og ikke kan gjøre. Poste idéer, tanker, utkast til leserinnlegg, flygeblad, bannere o.l.
  • Like Like x 2
 2. Anonymous Member

 3. LanonFranon Member

  Digger at du tar initiativ Yax! Det jeg har tenkt på i forbindelse med ACTA er først og fremst You found the card med anti-ACTA theme, og denslags. Dette er for så vidt det enkleste for meg, siden det ikke er noen mulighet for å få igang noen større demonstrasjone der jeg bor. Har begynt med design av disse kortene og en webside i sammenheng med anti-ACTA, lover å lage en delt dropboxfolder der jeg putter alt etter hvert. Om noen andre har noe jeg kan jobbe utfra ville det ha vært konge!
 4. Anonymous Member

  Da må noen fikse domene med enkelt og catchy navn. Ideer?
 5. Mother Member

  Flygeblader som kanskje kan brukes: http://www.anonnorway.org/xn/detail/2676424:Comment:12521
  • Like Like x 1
 6. LanonFranon Member

 7. Anonymous Member

  Det beste hadde vært om det kom noe medieoppmerksomhet om denne saken. Den ser ut til at politikerene ikke liker å ta i den.
 8. Anonymous Member

 9. LanonFranon Member

  Om noen skulle tenke på å angripe dna.no igjen eller noe vil jeg bare si ikkje gjør det. Om noen skulle begynne med cybervold nå vil de som er for strengere overvåking bruke det som argument.
  • Like Like x 2
 10. Mother Member

  Har sagt det samme fra starten av, men folk er kortsiktige. Er ikke lov å planlegge slikt her uansett. :)
  • Like Like x 2
 11. yax Member

  Ja. Er ikke litt av poenget med kampen mot ACTA kampen for ytringsfrihet og hindre sensurering etc. uansett? En hver udemokratisk måte å protestere mot ytringsfrihet er motsigende og feil i mine øyne.
  • Like Like x 2
 12. Anonymous Member

  Hva med en god gammeldags demonstrasjon? Involverer man de rette partene, kan den bli stor.
 13. LanonFranon Member

  Du har definitivt rett der. Jeg vil bare at folk ikke skal gjøre noe dumt, cybervold med politiske hensikter erdet samme som anarki og anarki fører aldri til noe godt.
 14. LanonFranon Member

  Jeg fant! Jeg fant! her er noen bilder jeg fant på tysk scanchan!

  [IMG]

  [IMG]

  [IMG]
  • Like Like x 1
 15. Juster Moderator

  Hadde vi hatt vektor-utgavene, kunne vi ha fornorsket dem med en ekstra "p". ;)
 16. LanonFranon Member

  Ser det er mange som har spurt om de, så jeg la til et bokmerke så jeg kan følge med! :)
 17. Juster Moderator

  Flott! Skal følge med jeg også.
 18. Anon Nymouse Member

  Om dere vil så kan jeg sette sammen et doc, av de som dere hadde lagt ut link til her lengre oppe, og så spre det ut via min blogg, og printe det ut x-antall eksemplarer og så henge dem rundt omkring i byen, for på den måten informere folket... Høres det greit ut eller ???
 19. Juster Moderator

  Sett i gang! :)

Share This Page

Customize Theme Colors

Close

Choose a color via Color picker or click the predefined style names!

Primary Color :

Secondary Color :
Predefined Skins