Customize

Macedonia Македонија

Discussion in 'Europe' started by Anonymous, Jun 16, 2009.

 1. anonmacedon Member

  Re: Macedonia Македонија

  Прво да се фокусираме на преводите...
 2. Anonymous Member

  Re: Macedonia Македонија


  Добредојде Пентабарф!!!

  Многу ме бендисуе што се зголемува „тхреадов“!!!

  А и идеите се супер!!! Се слагам дека треба прво да преведеме некои основни материјали, па потоа.. УДРИ!!!

  за сега мала позата група звучи супер, секој со секој се знае.
 3. anonmacedon Member

 4. Anonymous Member

  Re: Macedonia Македонија

  Најдов нешто интересно за Жана Ќостарова, сестрата на Мони Дамевски, и сопруга на сопственикот на Хабардов центар за Дијанетика и Скиентологија.

  Таа е еден од првите македонски скиентолози со статус Клиер, главен едитор на преводите од англиски јазик на македонски на скиентолошката литература, и од пред некоја година директор на Практикал Солушнс (Practical Solutions), фирма која е тајно врзана со скиентологијата. Како? Просто.

  Оваа фирма е член на скиентолошката организација WISE (World institute of Scienotology Enterprises), која ја користи скиентолошката административна технологија и истата ја продава преку семинари и обуки и курсеви на бизнисмени од секаков тип. Сите вработени во практикал Солушнс се скиентолози. Целта на WISE фирмите е преку подметнување на „ефективни решенија за вашиот бизнис“ да ве вовлече во скиентологијата.

  Во Скопје веќе имаат пуштено корени и сње навлезени како што гледам во високи кругови. еве линк за сами да видите: ????? - ????

  „Со нови сили во европски успеси

  Екипата на Работнички ќе тргне во натпреварите во Лигата на шампиони самостојно, со сопствено, ново собрание, откако претседателот Драган Поповски ги претстави пред јавноста членовите на овој највисок орган. На тој начин голем дел од товарот е симнат од неговиот грб, но останува актуелната задача да се создаде тимот кој ќе ги игра натпреварите во ЛШ. На прв поглед се работи за невозможна мисија, но тоа е цената која можеби треба да се плати по се што се случи во клубот. Нови членови на собранието на Работнички, покрај Драган Поповски кој е претседател, се Стојан Клопчевски (директор на „Триглав- Вардар осигурување“), д-р Виктор Камиловски (директор на Градска болница), проф. д-р Славе Ристевски (професор на Економски факултет), Ангел Шоптрајанов (адвокат), Милер Сандер („Практикал солушн“), Бобан Бабунски (тим-менаџер), Александар Ралевски (директор во „Макстил“), Владимир Митревски (директор на агенција за маркетинг), Зоран Михајловски (директор на претставништво на ТДР „Ровињ“), Марјан Николовски (сопственик на фирма за компјутери), Жана Ќостарова (директор на претставништво на „Практикал солушн“ за Македонија). - Изборот падна на лица кои имаат допирни точки со спортот, како и на познати стопанственици. Секако, меѓу нив има стопанственици кои ќе бидат коспонзори на клубот и со кои во блиска иднина ќе се заокружи финансиската конструкција на Работнички. Во тек е разгледувањето на трошоците, евентуалните приходи и на другите потребни финансиски средства за функционирање на клубот. Другиот дел, раководниот, во смисла на директор, секретар итн, ќе биде дополнително оформен - изјави Драган Поповски. Во претходните изјави Поповски рече дека раководната улога во клубот ќе ја има компанијата „Практикал солушн“ од Холандија, која ќе има мнозинство во собранието. Со оглед на тоа дека освен Сандер и Ќостарова, кои се претставници на таа компанија, сите други се од македонски или од мешовити фирми, останува нејасно како само со двајца во собранието Холанѓаните ќе го имаат мнозинството од управувачкиот пакет, но тоа веројатно е регулирано на друг начин. Распределувањето на финансиите со „Кометал“ се уште е во тек и ќе биде предмет на разговори во текот на целиот нареден период, се додека финансиските побарувања не се расчистат целосно.

  Буџетот се уште тајна“

  Интересно како се здобиле со мнозинство управувачки пакет двајца скиентоози? Инаку Милер Сандер е сопруг на Лина Чаминска ќерката на Жана од претходниот брак со познатиот актер Чамински (кој го откачи откако преку скиентологијата откри дека е супресивна личност).
 5. alexm Member

  Re: Macedonia Македонија

  My mom's entire family is originally from Macedonia but their villages are today in Greece. My father is from Hungary and his family was too.

  As it was mentioned before, there is one org in Budapest and several org several major Hungarian cities such as Szekesfehervar, Nyreghaza, Miskolc, Szeged and Sopron.

  From what I understand Scientology's front groups are scattered throughout the balkans in Bulgarian, Albania, Croatia, Serbia, to name a few.

  By the way, I grew up on zelnik, pupcha bread and baklava.
 6. anonmacedon Member

  Re: Macedonia Македонија

  this is planning thread for Macedonia,+ anons know where the orgs are..

  o rly?


  U gave as a detailed description of your family tree my friend bUT! this is not the introduce yourself thread, the threads are open ,the night is young , and we dont reveal personal information on open view threads,

  no disrespect though, loved your inside story about being an ex Scifag although it was slightly loOOooOOong

  as a gesture of good will, and for those of u who dont want to lurk moar here is the link to alex's story My Personal Scientology Story From LA to Toronto to Berlin to San Fran. Complete!! - Ex Scientologist Message Board
 7. Pentabarf Member

  Re: Macedonia Македонија

  Hm...the plot thickens.

  Може некако да се добие листа на членки на WISE? Баш ме интересира кои македонски фирми/компании се убацени таму.
 8. alexm Member

  Re: Macedonia Македонија

  Hmmm whatever, the scio know who I am by now.

  I wish you guys the best of luck in Macedonia. I have also been there as a kid, good memories.
 9. ElenaP Member

  Re: Macedonia Македонија

  Zdravo Makedonija!!!

  znaci ima makedonska sekcija ovde!

  Dobro, eve moj kratok voved:

  my name is Elena Peshevska, staff at Skopje Mission, Macedonia from 2000-2008.

  2000 -Course admin and later Course Supervisor

  2001 - Course Supervisor and Treasury Secretary

  from around 2003 - 2008 I was solelly Treasury Secretary with exception of doing Introductory Auditing for two months (in lack of a trained one)

  2007 - I signed Sea org contract for the Freewinds

  BUT, luckily met my soulmate after two months and decided not to go to Freewinds.

  I routed out from Skopje Mission properly still as dedicated Scientologist after finishing my staff contract, without doing the Security Check. No one could deliver that to me at first, and later when the trained auditor came back from upper org, the ED decided that the public will have priority because they paid thousands of Euros for several packages of Intensives.

  That turned out to be a good thing for me at the end!!!

  Several months after ending staff contract, I discovered the Internet .. and ..

  THE TRUTH ABOUT SCIENTOLOGY!!!

  I FOUND OUT THAT ALL THE MISERIES THAT THE STAFF AND PUBLIC WERE EXPERIENCING IN SKOPJE MISSION WERE NOT EXCLUSIVE, IT WAS AND IS HAPPENING ALL AROUND THE WORLD....ALL IN THE NAME OF ETERNAL SALVATION.

  I WANT TO THANK ALL THE CRITICS, OLD GUARD, ALL EX SCIENTOLOGISTS THAT HAD THE COURAGE TO SPEAK OUT, AND HERE AND NOW ESPECIALLY ANONYMOUS AND WWP FOR REALLY SPREADING THE TRUTH AND HIDDEN INFORMATION ABOUT SCIENTOLOGY.

  YOU ALL ARE MAKING THE DIFFERENCE, AND I CAN TRULY SEE THE END OF SCIENTOLOGY ABUSES COMING.

  THE TRUTH ALWAYS PREVAILS IN THE END.

  I think this is enough introduction for now.
 10. moarxenu Member

  Re: Macedonia Македонија

  All this Macedonian chanology makes me happy in the pants even though I can't read most of it.
 11. anonmacedon Member

  Re: Macedonia Македонија

  Mnogu sum sreken sto si ovde
  seriOOzno
  znaes neli
  :)
 12. anonmacedon Member

  Re: Macedonia Македонија

  знате што ми текна...

  10Denari.jpg
 13. Anonymous Member

  Re: Macedonia Македонија


  I know. I thought the Germans drank a lot. These guys can't even type their letters correctly.

  It is an unintelligible thing of beauty.
 14. ElenaP Member

  Re: Macedonia Македонија

  heeeey, our language with the strange letters is one of the four languages on the Rosetta stone!!!

  so STFU! :D

  p.s. АнонМакедон парата е многу добра, може треба да донираме неколку илјади вакви во блиска иднина...

  10Denari.jpg
 15. anonmacedon Member

  Re: Macedonia Македонија

  thiS^^

  DSC00022.jpg


  има некој ситно за илјадарка :)
  одам до веро
 16. Anonymous Member

  I liek moneY

  ... I LIKE MONEY...
 17. zebrafaced Member

  Re: Macedonia Македонија

  I have no idea what is going on in here, but I think I like it.
 18. ElenaP Member

  Re: Macedonia Македонија

  I am sure you like it!

  This bill above is macedonian 1 denar (0.4 dollar) which has on it written:

  Scientology is cult;
  Scientology wants your money;
  Scientology kills
  Scientology destroys lives,
  and ofcourse visit WWP site at the bottom of each.

  Otherwise, right now I am eating caek that I made for my birthday! :)

  You are invited! :)
 19. Anonymous Member

  Habardov centar za Dijanetika i Skientologija Bitola

  wooow!!!

  I guess Bitola mission is following the global ethics formula of deep emergency: PROMOTE!!!


  Until recently there was only a blog that one of the staff members was maintaining, but turned it into a place to express his love for Myrto his scn girlfriend from Greece.

  Now, they made their own website promoting their basic courses: that one of the staff members was maintaining, but turned it into

  as you can see from this picture they are located in a shack, sharing it with accountants and some laywers [IMG]
 20. Anonymous Member

  Re: Habardov centar za Dijanetika i Skientologija Bitola

  here is the link to thier website! they have it both in english and macedonian language! enjoy! Õàáàðäîâ öåíòàð çà Äè¼àíåòèêà è Ñêèåíòîëîãè¼à - Áèòîëà
 21. Aneley Member

  Re: Habardov centar za Dijanetika i Skientologija Bitola

  Thanks!

  I will help explaining the pictures:


  A lecture given by the celebrity Moni Dameski, who brought Dianetics and Scientology to Macedonians:
  [IMG]

  A lecture given by a field auditor Holger Hackenjos, translator being Ljupka Kvachkovska Jovanovik (the former ED of Skope Mission):
  [IMG]

  Their humble LRH library (I guess the smallest possible):
  [IMG]

  The smallest courseroom evar!!!
  [IMG]

  Promotion for 2009 Dianetics celebration (I wonder how many people they could gather in 25m2??):
  [IMG]
 22. Anonymous Member

  Re: Habardov centar za Dijanetika i Skientologija Bitola

  For anyone who wants to contact them for more info, or arrange for a truth rundown,

  Contact

  Hubbard Centre for Dianetics and Scientology - Bitola

  4 Vladimir Nazor (acorss municipality of city of Bitola)
  phone:++389 47 220 - 288
  е-mail: info@habardovcentar-bitola.org
 23. Aneley Member

  Идивиди статија за сектата Скиентологиј&

  Еве статија објавена во друг thread, ама јас ќе ја ставам и овде, за се што е поврзано со македонија да биде на едно место.

  „This is a recent interview done by a Macedonian news letter with the Mission Holder of Skopje Mission ( Habardov Centar za Dijanetika Skientologija), Stefan Kostarov (Стефан Ќостаров):?????

  He is openly answering some things not being aware I guess how strange that looks to the outside normal people.

  Here is his statement on homosexuality:

  "*Какви се ставовите на сиентологијата во врска со хомосексуалноста на пример?

  -Хомосекуалноста е аберација. Тоа е нешто што не е природно."

  TRANSLATION:

  Q: What is Scienotlogy attitude regarding homosexuality, for example?

  A: Homosexuality is an aberation. It is something that is not natural."


  Source: http://www.forum.com.mk/_tools/article/6098/view

  [IMG]

  stefankostarov.jpg

  Стефан Ќостаров, сопственикот и Извршен Директор на Хабардов центар за Дијанетика и Скиентологија - Скопје Мисија
 24. notinvolved Member

  Re: Macedonia Македонија

  It's all Macedonian to me....
 25. anonmacedon Member

  Re: Macedonia Македонија

  македончиња што има ново?распустот помина..како си поминавте,бевте негде?со кого,каде,што правевте пратете слики.Јас во рецесијава најдов ново работно место. Да да дури да не ти се верува..треба да частам и ќе го направам тоа. Се вработив во една мала фирма едно 20тина вработени сме,у близина на италјанска амбасада,спроти мекдоналдс ама слушнав од шефот дека ќе сме се селеле, нешто у врска со тоа дека сме очекувале секој момент навала од муштерии па ни требале поголеми простори.Абе фирма! Мора да се шири бизнис,па ќе сме отварале експозитури по градови да приближиме продукт до клиентела. Платата не е нешто екстра, ама у доба на рецесија работа си е работа.... Имаат бајаги места отворено,многу луѓе смениле фирма, на цедило ги оставиле така, за греота, шефов за малку срцев удар ќе добиел, да не го измасирала една асист-тентка ќе го наебел. Инаку работава не е тешка ,нешто како телемаркетинг, немаат големи очекувања, дури ни CV не ти треба, јас преку еден другар дознав, тропаш на врата, добарден..добарден и оп финансов директор стануваш, или ако сакаш нешто друго си има една листа таму и си бираш, јас сакам ова, ти сакаш тоа ... него вие деца како сте ми, ај се видиме,треба кафе да частам се вработив ;) па ќе направиме некоја фотка за успомен супер ќе ни биде..ај ве чекамна пауза у дивино ;)
 26. Bob Loblaw Member

  Re: Macedonia Македонија

  Greetings from your fellow Anons in Portland, Oregon!

  I can't read Macedonian--but bring on the EPIC WIN!
 27. Anonymous Member

  Re: Macedonia Македонија

  Thanks mate!

  Now here is some more info on the Interview of Stefan Kostarov in Forum magazine. These is the comments section so far:

 28. anonmacedon Member

  Re: Macedonia Македонија

  на чекор сум од откажување на дневното прелистување на кајгана...
  види ја препискава... ужас
  извадок
  ...Зошто после 8 години се откажуваш од скеинтологијата ? Зарем толку време ти требаше да увидеш дека не е во ред а на нас сега во неколку редови ни објасни како функционира. И бидејќи не се плашиш од нив зошто јавно не испаднеш да кажеш што се дешава со таа ако можам така да ја наречам организација. Мене лично ова ми личи на трик односно секој оној кој малку го интересира ова може да оди и да провери дури и слики ни покажа каде се наоѓа ни кажа каде е влезот и на кој спрат е сместена зошто ?
 29. JohnB2008 Member

  Re: Macedonia Македонија

  Yo yo, wassup Macedonian mother-fuckas?

  Can any provide info on Evelina Mirscka and Natasha Gharbawi ?
 30. anonmacedon Member

 31. ElenaP Member

 32. 4Dlulz Member

  Re: Macedonia Македонија

  dude, you translate that interview, we have win, because the scilons are claiming they are not antigay
 33. anonmacedon Member

 34. ElenaP Member

  Re: Macedonia Македонија

  Hahaha vide li???? :rolleyes:

  Iskreno me zacudi, ama ocigledno nisto ne treba da me cudi vekje... Kazi kako maskite brzo pagjaat!!!

  Ako si IN so tebe se :) a ako resis da si out sledi :mad:

  For the rest of the Anons, here is some LULZ!!!

  On this link a former collegue of mine from Skopje Mission, has something to say about me, after I revealed the reasons why I am no longer Scienotlogist

  Ideal Org - Skopje Mission Friends

  [IMG]

  What Valentina Trpkovska says is the following:

  NICE SCIENTOLOGY GOOD MANNERS HEH???
 35. ElenaP Member

  Re: Macedonia Македонија

  On what interview exactly are you referring? I think I already translated some...
 36. 4Dlulz Member

  Re: Macedonia Македонија

  I mean the entire interview, the one where he says homosexuality is abberant.
 37. ElenaP Member

  Re: Macedonia Македонија


  OK, NO PROBLEM. cHECK OUT MY PREVIOUS POST ON THIS PAGE, I EDITED IT...

  YOU WILL HAVE SOME LAUGHS... :)
 38. 4Dlulz Member

  Re: Macedonia Македонија

  lulz, many many lulz
 39. ElenaP Member

  Re: Идивиди статија за сектата Скиентологи&#11

  Here is the whole translation of the Interview made with the Mission Holder of Skopje Mission Stefan Kostarov:

  What is actually scientology?
  Under the strong propaganda that the actors Tom Cruise and John Travolta are doing, Scientology is sweeping over in Macedonia too. More on it is added below.

  If you had a chance to pass by the bookstore Icon (Ikona) in Skopje’s downtown, you must have been stopped by 20 year old guys and girls, with surveys in their hands. They are representatives, recruiters for prospect members of Scientology, a religion whose members are the famous actors like Tom Cruise and John Travolta. In order for Macedonians to familiarize themselves better with this self-help study, Forum (the news media) did interview with Stefan Kostarov, founder and Executive Director of Hubbard Center of Dianetics and Scientology.
  Q: Since when is Scientology present in Macedonia?
  A: Since 1999. From 11th of January 1999 is formed Hubbard Center in Macedonia. We exist here for 10 years.
  Q: How many Scienotlogists are members of Macedonian organization (Hubbard Center in Macedonia)?
  A: That is a tough question. We don’t keep evidence on how much Scientologists are in this state, but we keep evidence of how many people came into the Center and bought a book, did a course, or shown interest of any kind, did any service in the Center.
  Q: What si that number?
  A: Around 7000 people in a period of 10 years of our existence.
  Q: In what other cities in Macedonia a Hubbard Center exists, except in Skopje?
  A: A center exists also in Bitola.
  Q: USA has John Travolta, Tom Cruise, Kirstie Allie. Does Macedonia have any famous people that are Scienotlogists?
  A: The most famous is Moni Damevski, the son of Darko Damevski (famous deceased actor). He brought the book Dianetics in Macedonia in 1992-1993 from USA.
  Q: what is Dianetics?
  A: It is a modern science of mental health. It is a self-help book, how to help ourselves.
  Q: How long does it take to finish a course as a member in the Center? For a newbie starting from zero up to the completion of the course?
  A: The course last differently, depending on the frequency of going to classes. They are done individually, in our courseroom, and there are students on different courses. It is not like gathering of 20 people to study English course for next three months. It is not that kind of course. Everyone studies differently. If the member comes continuously, he can finish the course in 1-2 week.
  Q: From what age are the people doing the courses in Macedonia?
  A: From teenagers to retirees. But, generally the age is about 30-40 years old.
  Q: What does the course consist of?
  A: the courses are different. They are for improving life in every aspect. Everyone needs some change in their life. For one is to operate better at work, other to communicate better, to have better understanding, to be better with the family, different kinds of courses exist.
  Q: What types of moral standards, or norms does Scienotlogy preach about?
  A: That what you don’t want to be done to you, don’t do to others. In Scientology we have very high ethical standards and conduct ourselves on these high ethical principles. You cant be frauded by someone who is a true scientologist. We believe that ethics is the same as survival. People that are unethical are lessening their survival. A man who is not honest before himself or society, has to hide. A person who doesn’t have his ethics in, is lessening his space for operating.
  Q: Do we in Macedonia have the Program for going drug free established, the one that is popular in the West?
  A: Yes, it is established in Macedonia, but it is not connected with our Center. It is located in Konopishte near the city Kavadarci.
  Q: Does the person who went through the courses, celebrate the same religious holydays (Christmas, Easter) as non Scienotlogists?
  A: if they are Christians, yes they do celebrate these, if Muslims they celebrate their Ramadan etc. Scientology doesn’t get into the personal religious conviction of people coming here. We don’t mess with God.
  Q: I noticed these machines called E-meters. What do they serve for and how do they operate?
  A: The E-meter is a tool which the Auditor uses. Auditor is a trained person, to a very specific scientology processes, in order to do a form of consultancy with the person that needs some help. The emeter as a tool helps him to more easily locate all those moments of stress in the person who holds the electrodes, to talk easier about them and to help to the recipient.
  Q: what is an engram?
  A: For that it would be best that you read the Dianetics book. In short it is a record. From the latin word engrave which means to write down. It is a moment of physical pain, during injury, a blow or unconsciousness. Everything that happens during this period is recorded in the subconscious level in the mind. It can be a moment of great pain, partial unconsciousness, total unconsciousness for example under total anesthesia when the surgeon cuts you with the scalpel. So everything happening in between is recorded in the subconscious part of the mind.
  Q: It is well known that Scientology is against the study and practice of psychiatry, medicaments, antidepressants. Why is that?
  A: all medicaments, antidepressants are not actually treating the source, but the consequences. For a depressed person with troubles in life, the worst thing is for him to take antidepressants as Xelex or Zoloft to suppress the problem. The problem doesn’t go away when ignored, but when you see it.
  Q:Yes, but anyhow, you cant buy antidepressants in a pharmacy. You need a prescription from a psych, so the depressed person is not only taking a pill but is also working in a therapy with the psych.
  A: The people who prescribe those are the psychs, and because these are toxic, scientology considers that they cause more harm then good for the people. The ones prescribing them are also doing harm. They only hide the problems.
  Q: are all pills forbidden?
  A: No, not all. When a person is sick we first say, go t doctor. But antidepressants and the psychs who allegedly treat the mind are actually not having a clue of what the mind is.
  Q: what about physical pain? For example the ones with cancer?
  A: Well people with cancer are people with cancer. And chemotherapy is chemo therapy. For now it is the only cure which can help, not everyone. Depending on the stage of the cancer. On some people it cant help. If the cancer is discovered early, me as scientologist would say that he should immediately go to doctor, not to waste time and come to a stage which is not treatable.
  Q: In the West there were some controversies about the silent birth. What is it all about?
  A: The silent birth is connected with the engram. …When a woman gives birth it is ideal to be silent. And not just in Scienotlogy, many medical institutions in the world practice not to have radio on, the doctors are not speaking, to be quiet in the operation room. Because while unconscious any noise would harm the person and the baby. The woman giving birth is not forbidden to talk, for havens sake, she is in big pain, she will scream. But in overall it should be silent, because when in pain engrams record and also the words spoken are recorded in the subconsciousness and can become a problem later on in life.
  Q: what stage in scientology study is Clear?
  A: A Clear is a person that doesn’t have his own subconscious mind, which we call reactive mind. It is relative how much time it takes to become a clear. For someone 200-300 hours, for someone 500-600 hours to clear the engrams of their reactive mind.
  Q: what are the beliefs of scientologists on hell, heaven, on life after death?
  A: Scienotlogists know they are spiritual beings, and that in this moment they have the bodies they have. Bodies which you and I can see. After death of the body comes a new stage of new life. You go in a new body. There is no life after death as in the Christian religion. We don’t believe in Heaven or Hell.
  Q: So actually it is a form of reincarnation?
  A: Reincarnation is a rough word. We take on a new body. You are a spiritual being. When the body dies, you as spiritual being are choosing new body.
  Q: What is scientology attitude regarding homosexuality?
  A: The homosexuality is aberration. It is something which is not natural.
  Q: What does Operating thetan mean?
  A: It is a stage after Clear, so it is a person with much higher awareness level. It is the highest level in Scientology.
  Q: What is the status of Scientology in Macedonia? Do you thrive to be recognized as a religion as in other parts of the world?
  A: Macedonia has a new law for religious groups as of May 2008. The process for registering is much simpler. We haven’t thought of it yet, but probably it will happen. For now we are not registered as religion.
  Q: How long are you Scientologist?
  A: Little more over 10 years.
  Q: and your other close or distant family members?
  A: We are all scientologists.
 40. ElenaP Member

  Re: Macedonia Македонија

  Here are some news happening in the Macedonian arena re Scientology.


  [IMG]

  I will translate and put all the content of the information package, as I started today with the LRH info.

  Like it?

Share This Page

Customize Theme Colors

Close

Choose a color via Color picker or click the predefined style names!

Primary Color :

Secondary Color :
Predefined Skins