Na jednym z najpopularniejszych w tej chwili kanałów do różnego rodzaju działań IRC AnonOps #poland pojawiło się oficjalne stanowisko które brzmi następująco: http://pastebin.com/jUdgPYtE Wytłumaczy mi ktoś? Bo chyba tego kurwa nie rozumiem...
Hm, z jednej strony brzmi to nawet sensownie (do pewnego momentu), ale z drugiej też jest to propaganda polityczna imo. Tak jak PO objęło władzę, będąc jedyną alternatywą dla "agresywnej polityki" PiS, tak teraz PiS jest jedyną alternatywą dla głuchego na wołania społeczeństwa PO. Tho, bądźmy szczerzy - PiS wcale nie jest przecież lepszy. Mimo to, póki nie są partią rządząca, mogliby coś zdziałać, omamieni wizją rządzenia w państwie.
To łamie wszelkie idee. Ja tutaj dostrzegam jedno. - jakieś przylizanie się partii? Popieranie partii? Nie wiem jak to nazwać ale to nie jest zgodne z naszymi "założeniami". Ten pomysł powinien zostać odgórnie odrzucony a nie poddany publikacji...
True. To byłaby trochę paradoksalna sytuacja, gdy grupa walcząca z "reżimem" rządu, szukałaby wsparcia u polityków.
Moim zdaniem szukanie pomocy wśród polityków ma sens. Ale nie w taki sposób że obiecamy im poparcie, bardziej coś w stylu: Pisania do wszelkich polityków aby negowali tę ustawę, i dalsze dążenie do "słuchania" ludu a nie własnego portfela. Powinniśmy ich uświadomić że wspierając lud wspierają swoje szanse na rządy, lecz nikt im nie obieca tego, będzie to zależne od ich postępowania w sprawie ACTA jak i w innych sprawach które się ludziom nie podobają. Edit: Bo przypominam, część z nich też jest ludźmi a nie tylko klaunami w tym cały cyrku. Więc proszenie ich o pomoc jako ludzi a nie partii według mnie nie odstaje od założeń Anonymous, lecz mogę się mylić, proszę o sprostowanie w takim razie.
Dla mnie bez sensu.PIS głosował walnie "za" ACTA w PE to raz.Po drugie bedzie chciał wykorzystać społeczność Anonimowych do wzrostu w sondażach,ktore ma nie najlepsze.Palikot już potępił ACTA,ba był dziś w Warszawie na manifestacji(podobnie jak Mikke) a Kaczor sprawia wrazenie jakby nie wiedział co sie dzieje
Nie ma się nawet w co angażować w ten wpis na pastebin. Pamiętacie jak niby PIS zafundował autokar kibicom , potem PO jechało po nich i reszta mediów że PIS wspiera chuliganów , więc tu może być podobnie Precz z polityką Państwa Polskiego , sami ściągają więcej od nas , a udają że są za ustawą
W tym całym planie jest jeden punkt, który go eliminuje: "W zamian za przyszłe poparcie dla PIS'u" Takie coś nie może mieć miejsca. Dziękuję.
@insidious999 Wiem że tam jest taki punkt, to co ja napisałem miało bardziej brzmieć jako "propozycja korekty" tego planu.
To wyszło z jednego z najpopularniejszych w tej chwili IRC do działań // AnonOps // #poland <-- przyklejone jako topic.
Pewnie jakiś newb dostał admina i wrzucił link do czegoś takiego. Mimo, że jest to pozornie sensowna opcja, to jednak nie liczyłbym na jakieś dobroduszne działania z ich strony, srsly. @up: Lold na hasła XD
Oooooo maaaatko, Ty jak zwykle się czepiasz... już powoli tracę siły do Ciebie. Nazwij to jak chcesz: stanowiskiem, oświadczeniem, celem, działaniem, informacją... Fakt wagi tej sytuacji (IRC ten przegląda kilkaset osób w ciągu godziny) spowodował że nazwałem to tak, a nie inaczej. I informuję tylko o realnym (kolejnym już) zagrożeniu dotyczącym głoszenia herezji przez ten IRC.
A czy Ty wiesz, ile ja przez ostatnie 3 dni widziałam tzw. oficjalnych stanowisk? W chuj, że brzydko powiem. Chce ktoś propagować swoje poglądy, proszę bardzo, ale niech nie nazywa tego oficjalnym stanowiskiem jakiejś grupy. A czepiam się, bo bokiem mi wychodzi zalew przedszkolnych aktywistów, którzy znają się na wszystkim, od assemblera a na budowie Tupolewa kończąc. Tańczy, śpiewa koncertuje, kurwa mać. Równie to urocze, jak TANGO Budki Suflera. Jeżeli ktoś znowu nie załapał ironii, jego problem.
Widział ktoś kiedykolwiek żeby normalny Anonim napisał o Anonimowych :" ... RZADOWE - W TYM ANONIMOUS I INNE SPOLECZNOSCI."? Mi to wygląda na fake albo po prostu ktoś pomylił I z Y.
Słyszałem już o pierwszych ofiarach karachana co do ich skryptów. Ich program poszedł w neta i sieje spustoszenie. Ja to na nich bym się kuźwa uwziął ^^
A ja jestem im poniekąd wdzęczna, bo myslenie nie boli. Chcę być wielkim hakerem, ale na kod nie spojrzę, bo te chińskie krzaczki to nic mi nie mówią. Kilku mniej. Sorry, taka prawda.
Ale to nie zmienia faktu że z tym papieżem to sieją wkurwienie totalne. Ten program też z jednej strony dobrze lecz z drugiej chujowo. Bo każdy z czystej ciekawości będzie chciał sprawdzić i mu dyski z czyści.
Ale to nie chodzi w tym momencie o papieża i karachan, tylko o głupotę ludzi ruszających skrypty, których nawet nie potrafią odczytać.