Customize

Czy to normalne?!

Discussion in 'Anonimowi i Wolność Słowa' started by insidious999, Jan 24, 2012.

1. insidious999 Member

Na jednym z najpopularniejszych w tej chwili kanałów do różnego rodzaju działań IRC AnonOps #poland pojawiło się oficjalne stanowisko które brzmi następująco:
    http://pastebin.com/jUdgPYtE
    Wytłumaczy mi ktoś? Bo chyba tego kurwa nie rozumiem...
  2. GreyInvidia Member

Hm, z jednej strony brzmi to nawet sensownie (do pewnego momentu), ale z drugiej też jest to propaganda polityczna imo. Tak jak PO objęło władzę, będąc jedyną alternatywą dla "agresywnej polityki" PiS, tak teraz PiS jest jedyną alternatywą dla głuchego na wołania społeczeństwa PO. Tho, bądźmy szczerzy - PiS wcale nie jest przecież lepszy. Mimo to, póki nie są partią rządząca, mogliby coś zdziałać, omamieni wizją rządzenia w państwie.
    • Like Like x 1
  3. insidious999 Member

To łamie wszelkie idee. Ja tutaj dostrzegam jedno.
    - jakieś przylizanie się partii? Popieranie partii? Nie wiem jak to nazwać ale to nie jest zgodne z naszymi "założeniami". Ten pomysł powinien zostać odgórnie odrzucony a nie poddany publikacji...
  4. GreyInvidia Member

True. To byłaby trochę paradoksalna sytuacja, gdy grupa walcząca z "reżimem" rządu, szukałaby wsparcia u polityków.
  5. Lazyorr Member

Moim zdaniem szukanie pomocy wśród polityków ma sens. Ale nie w taki sposób że obiecamy im poparcie, bardziej coś w stylu: Pisania do wszelkich polityków aby negowali tę ustawę, i dalsze dążenie do "słuchania" ludu a nie własnego portfela. Powinniśmy ich uświadomić że wspierając lud wspierają swoje szanse na rządy, lecz nikt im nie obieca tego, będzie to zależne od ich postępowania w sprawie ACTA jak i w innych sprawach które się ludziom nie podobają.

Edit: Bo przypominam, część z nich też jest ludźmi a nie tylko klaunami w tym cały cyrku. Więc proszenie ich o pomoc jako ludzi a nie partii według mnie nie odstaje od założeń Anonymous, lecz mogę się mylić, proszę o sprostowanie w takim razie.
  6. Reddread Member

Dla mnie bez sensu.PIS głosował walnie "za" ACTA w PE to raz.Po drugie bedzie chciał wykorzystać społeczność Anonimowych do wzrostu w sondażach,ktore ma nie najlepsze.Palikot już potępił ACTA,ba był dziś w Warszawie na manifestacji(podobnie jak Mikke) a Kaczor sprawia wrazenie jakby nie wiedział co sie dzieje
  7. maQu1 Member

Nie ma się nawet w co angażować w ten wpis na pastebin.
    Pamiętacie jak niby PIS zafundował autokar kibicom , potem PO jechało po nich i reszta mediów że PIS wspiera chuliganów , więc tu może być podobnie
    Precz z polityką Państwa Polskiego , sami ściągają więcej od nas , a udają że są za ustawą
  8. insidious999 Member

W tym całym planie jest jeden punkt, który go eliminuje:
    "W zamian za przyszłe poparcie dla PIS'u"

Takie coś nie może mieć miejsca.
    Dziękuję.
  9. Faweks Member

to w ogóle wyszło rzeczywiście "od nas"? czy to jakiś gimbus?
  10. unknown32167 Member

@insidious999 Popieram
  11. Lazyorr Member

@insidious999 Wiem że tam jest taki punkt, to co ja napisałem miało bardziej brzmieć jako "propozycja korekty" tego planu.
  12. Reddread Member

Od kogo to wyszło?
  13. Zekdarrath Member

Mnie się zdaje, że to prowokacja. Chyba nikt z nas tego nie pisał.
  14. IMarcin Member

Czy to ważne nie my i koniec...
  15. Reddread Member

Chyba tak.Ale jak media to znajdą,bedzie "szum"
  16. Zekdarrath Member

Chuj z mediami, liczy się to, co my wiemy i jesteśmy niewinni.
  17. insidious999 Member

To wyszło z jednego z najpopularniejszych w tej chwili IRC do działań // AnonOps // #poland <-- przyklejone jako topic.
  18. maQu1 Member

Widać nasi zaatakowali : ciekawe czy prawda
    HTML:
    http://pastebin.com/0VQv8XCK
  19. GreyInvidia Member

Pewnie jakiś newb dostał admina i wrzucił link do czegoś takiego. Mimo, że jest to pozornie sensowna opcja, to jednak nie liczyłbym na jakieś dobroduszne działania z ich strony, srsly.

@up: Lold na hasła XD
  20. Zekdarrath Member

Jacy kurwa nasi?
  21. maQu1 Member

Czytaj co pisze w na stronie do którego podałem link ....
    ---
    @lower : wybaczam :D
  22. Zekdarrath Member

Widzę. To był sarkazm.
    • Like Like x 1
  23. St.Jimmy Member

Hehehe Jarek zrobi wszystko, żeby dojść do władzy :) A stanowisko PiS jest jasne w tej sprawie....
    1327235725-8l85Z3.jpg
    • Like Like x 2
  24. RainbowSix Member

Oficjalne stanowisko? Wiecie, co wy w ogóle mówicie? Bitch, please...
  25. insidious999 Member

Oooooo maaaatko, Ty jak zwykle się czepiasz... już powoli tracę siły do Ciebie.
    Nazwij to jak chcesz: stanowiskiem, oświadczeniem, celem, działaniem, informacją...
    Fakt wagi tej sytuacji (IRC ten przegląda kilkaset osób w ciągu godziny) spowodował że nazwałem to tak, a nie inaczej. I informuję tylko o realnym (kolejnym już) zagrożeniu dotyczącym głoszenia herezji przez ten IRC.
  26. RainbowSix Member

A czy Ty wiesz, ile ja przez ostatnie 3 dni widziałam tzw. oficjalnych stanowisk? W chuj, że brzydko powiem. Chce ktoś propagować swoje poglądy, proszę bardzo, ale niech nie nazywa tego oficjalnym stanowiskiem jakiejś grupy.

A czepiam się, bo bokiem mi wychodzi zalew przedszkolnych aktywistów, którzy znają się na wszystkim, od assemblera a na budowie Tupolewa kończąc. Tańczy, śpiewa koncertuje, kurwa mać. Równie to urocze, jak TANGO Budki Suflera.

Jeżeli ktoś znowu nie załapał ironii, jego problem.
  27. insidious999 Member

Informuję o tym tutaj ponieważ masa użytkowników WWP siedzi właśnie na tym IRC...

Eh, nie lubię Cię :p
  28. Faweks Member

Sam na nim siedzie o obserwuje co się dzieje, ale to umknęło mi
  29. Zekdarrath Member

A mnie lubisz? :(

Sam bym posiedział na IRC gdyby nie fakt, że nie mogę się połączyć ; /
  30. Warden13 Member

Widział ktoś kiedykolwiek żeby normalny Anonim napisał o Anonimowych :" ... RZADOWE - W TYM ANONIMOUS I INNE SPOLECZNOSCI."? Mi to wygląda na fake albo po prostu ktoś pomylił I z Y.
  31. insidious999 Member

Taaa, uwielbiam ;)
  32. Anonimowy Member

karachan, odwieczny wróg Anonów :)
  33. Zekdarrath Member

Widać, że to to fake totalny
  34. ASKAN Member

Słyszałem już o pierwszych ofiarach karachana co do ich skryptów.
    Ich program poszedł w neta i sieje spustoszenie.
    Ja to na nich bym się kuźwa uwziął ^^
  35. RainbowSix Member

A ja jestem im poniekąd wdzęczna, bo myslenie nie boli. Chcę być wielkim hakerem, ale na kod nie spojrzę, bo te chińskie krzaczki to nic mi nie mówią. Kilku mniej. Sorry, taka prawda.
  36. ASKAN Member

Ale to nie zmienia faktu że z tym papieżem to sieją wkurwienie totalne.
    Ten program też z jednej strony dobrze lecz z drugiej chujowo.
    Bo każdy z czystej ciekawości będzie chciał sprawdzić i mu dyski z czyści.
  37. RainbowSix Member

Ale to nie chodzi w tym momencie o papieża i karachan, tylko o głupotę ludzi ruszających skrypty, których nawet nie potrafią odczytać.

Share This Page

Customize Theme Colors

Close

Choose a color via Color picker or click the predefined style names!

Primary Color :

Secondary Color :
Predefined Skins